Gemeente Heerde
Nieuwe welkomstportalen Heerde en Wapenveld

Op maandag 13 juli worden bij de toegangswegen voor de dorpen Heerde en Wapenveld nieuwe 'welkomstportalen' geplaatst. Het gaat om grote borden die op verschillende plaatsen op de Veluwe te vinden zijn. Op de borden worden straks ook de evenementen in de gemeente aangegeven.

Veluwe

Het plaatsen van de borden vormt een onderdeel van het Masterplan Imago Veluwe. In dit plan zijn gezamenlijke afspraken gemaakt om de Veluwe in al haar facetten onder de aandacht van een breed publiek te brengen.
De borden zijn vormgegeven door het Veluws Bureau voor Toerisme. Door overal bij de dorpen op de Veluwe deze borden te plaatsen, wordt de eenheid van de Veluwe voor toeristen naar voren gebracht. De gemeente Heerde kan hiermee ook 'meeliften' op het sterke image dat de Veluwe heeft als toeristisch gebied.
Wel is er op de borden een lokaal tintje te zien. Zo staat het logo van de gemeente Heerde op de borden en is er een foto op gezet die past bij deze gemeente. De foto laat niet alleen een typerend gebied van onze gemeente zien (de Renderklippen met de Schaapskooi), maar laat door de fietsen op de voorgrond ook zien dat het een goede gemeente is voor een actieve vakantie. Verder worden ook de namen van de betreffende dorpen weergegeven.

Gemeente en ondernemers

De gemeente heeft de aanschaf en plaatsing van de borden samen met de provincie Gelderland bekostigd. In de voorbereiding heeft overleg plaatsgevonden met de plaatselijke ondernemersverenigingen. Zo is de keuze gevallen op een uitvoering waarop ook evenementen vermeld kunnen worden. Het gaat dan met name om de gemeentebrede evenementen.

De bestaande borden van de ondernemersverenigingen verdwijnen binnenkort uit het straatbeeld.