Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties



13 juli 2009

Rob Vermaas is benoemd als Vertegenwoordiger van Nederland in Aruba. Dat heeft staatssecretaris Bijleveld meegedeeld aan de regering van Aruba. De heer Vermaas was al in juli 2008 benoemd als waarnemend Vertegenwoordiger.

Op dit moment wordt in kaart gebracht hoe de organisaties van de Vertegenwoordigingen in Oranjestad, Willemstad en Philipsburg er in de toekomst uit moeten gaan zien met het oog op de staatkundige veranderingen in de Nederlandse Antillen. Om echter geen onzekerheid over de positie van de Vertegenwoordiger in Aruba te laten bestaan, is de heer Vermaas nu benoemd als Vertegenwoordiger. Hij zal zijn werkzaamheden blijven combineren met zijn functie als Nederlands Vertegenwoordiger in de Nederlandse Antillen. Net als thans het geval is zal hij in principe wekelijks in Aruba aanwezig zijn. Myriam Jacobs blijft plaatsvervangend Vertegenwoordiger op Aruba, en treedt op als vestigingshoofd in Oranjestad.

Rob Vermaas (63) is zijn loopbaan begonnen als journalist en was lange tijd politiek redacteur van dag- en (later) weekblad De Tijd, waarna hij zijn carrière heeft voortgezet bij de Rijksoverheid als o.a. woordvoerder van de minister van Binnenlandse Zaken en de minister voor Ontwikkelingssamenwerking. Daarna trad hij in diplomatieke dienst en was hij in de periode 1996-2005 achtereenvolgens Gevolmachtigd minister op de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika en ambassadeur in Ethiopië en Djibouti. Ook was hij Permanent Vertegenwoordiger bij de African Union. Vermaas is sinds september 2006 Vertegenwoordiger van Nederland in de Nederlandse Antillen.