NIBRA

Brand Kleine Woerd, Naaldwijk

Veel rookontwikkeling bij brand in loods

Naaldwijk - Door onbekende oorzaak is vanavond rond negen uur brand ontstaan in een oude loods aan de Kleine Woerdlaan. De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Niemand raakte gewond.

De bewoner direct naast de loods ontdekte de brand en waarschuwde de brandweer. Bij aankomst van de brandweer stond de hele loods ,bestaande uit begane grond met een oppervlakte van 20 bij 6 meter en een zolder met schuin pannendak, al volledig in brand.

De loods werd gehuurd door een hoveniersbedrijf die er gereedschappen en materialen had in opgeslagen. Ook lagen er oude banden en kunststofmaterialen die zorgde voor hevige rookontwikkeling. In verband hiermee had de politie de wijde omgeving afgezet. In de directe omgeving kwamen de bewoners een paar uur op straat te staan. In het begin werd ook nog een geluidswagen ingezet waarbij aan de omwonenden gevraagd werd ramen en deuren te sluiten. Vrij snel nadat de brandweer de blussing had ingezet werd de rook minder. Een naastgelegen woning werd ook door de uitslaande brand getroffen. Door een snelle blussing bleef de brandschade beperkt. Wel liep de woning rookschade op.

Nadat de brandweer de woningen had gecontroleerd konden de bewoners weer naar hun woning terugkeren.

De loods moet als verloren worden beschouwd.

De schade aan de inventaris bedraagt circa 20.000 euro. De schade aan de woning is niet bekend.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.

Melding

20.50 uur

Ter plaatse

20.56 uur

Brand meester

21.45 uur

Einde incident

Circa 02.00 uur

Voertuigen

15

Personeel

38