Niet gevlogen, geld terug

13/07/2009 10:41

Re-ticket.com

De eerste online marktplaats voor ongebruikte tickets

Vanaf deze week kunnen mensen die niet meer gaan reizen, hun tickets aanbieden op www.re-ticket.com. Daarmee is de website de eerste online marktplaats voor ongebruikte tickets. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer tien procent van de reizigers zijn of haar ticket niet gebruikt vanwege uiteenlopende redenen. Hiermee springt Re-ticket.com in op de groeiende vraag naar een afzetkanaal voor dit soort tickets.

Veel reisbureaus geven vaak aan dat de tickets niet te wijzigen zijn zodat de reiziger een nieuw ticket moet kopen, maar in veel gevallen kan het ticket gewoon gewijzigd worden. En zelfs als de reiziger een annuleringsverzekering heeft afgesloten, dan zijn er vaak de kleine lettertjes waarop de verzekeringsbedrijven zich beroepen.

Op Re-ticket.com voert men het vluchtnummer in en het systeem beslist op basis van dit nummer of het ticket overdraagbaar is of niet. Andere soorten tickets zoals treintickets of bustickets staan vaak niet eens op naam en zijn dus nog makkelijker overdraagbaar.

Luchthavenbelastingen

Niet alle tickets zijn overdraagbaar, maar zelfs voor tickets die niet doorverkocht kunnen worden heeft de website een oplossing. Via de Re-fund service kunnen vliegtuigpassagiers hun luchthavenbelasting claimen als zij niet vliegen. Naast de welbekende vliegtaks, bestaat de prijsopbouw van een vliegticket ook uit standaard toeslagen en gebruikersbelastingen. Juist deze belastingen kunnen teruggevraagd worden. Het te claimen bedrag loopt vaak op tot vijftig euro of meer per ticket.

Luchtvaartmaatschappijen geven deze informatie vaak niet door aan de passagier omdat ze op deze manier nog meer inkomsten genereren. De luchthavenbelasting wordt normaliter door de luchtvaartmaatschappij afgedragen aan de luchthaven, maar als de passagier niet komt opdagen voor de vlucht dan krijgt hij dit geld niet automatisch terug. Uit onderzoek is gebleken dat er alleen al op Schiphol ongeveer 30.000 euro per dag blijft 'zweven' bij de luchtvaartmaatschappijen. Heel veel mensen weten dit niet, dus ze vragen de belasting ook niet terug. Re-ticket.com kan de vliegtuigpassagier hierbij dus helpen.

www.re-ticket.com

info@re-ticket.com





http://www.re-ticket.com