Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 13-07-2009

Meer dan 100 km/u te hard

LOPIK Twee motorrijders werden zaterdagmiddag 11 juli aangehouden voor laagvliegen over de Lekdijk Oost.

Op zaterdagmiddag rond 16.40 uur surveilleerden agenten in burger in een onopvallende videosurveillancewagen op de Lekdijk Oost. Daar zagen zij twee Poolse motorrijders, waarvan één met een passagier, laagvliegend over de dijk gaan, waar een maximumsnelheid van 60 km/u geldt. Zij haalden een pieksnelheid van 167 km/u, maar hun gemiddelde snelheid kwam uit op 138 km/u, daar moest de wettelijke correctie van 5 km/u nog af. De motorrijders, twee Poolse mannen van 25 en 28 jaar, werden aan de kant gezet.

De agenten namen contact op met een Officier van Justitie. Hij bepaalde de boete op 1000 euro per persoon. Nadat de beide mannen op het politiebureau in Nieuwegein hadden afgerekend, mochten zij hun weg vervolgen.

Vrouw overleden

HAGESTEIN Een vrouw verliet op zaterdagavond 11 juli een feest, maar kwam niet thuis aan. Haar stoffelijk overschot werd de volgende ochtend gevonden.

Op zaterdagavond bevonden een 46-jarige vrouw, haar 47-jarige man en hun twee kinderen, allen uit Hagestein, zich op een feest aan de Lange Dreef. Rond 22.00 uur zag de man dat zijn vrouw niet meer op het feest was en ging er vanuit dat zij naar hun in de buurt gelegen woning was gegaan. Hij ging met de kinderen naar huis, maar daar bleek zij niet te zijn. Hij ging terug naar het feest, maar daar bleek zij ook niet aanwezig. Door meerdere personen werd op het terrein en in de omgeving naar haar gezocht. Zij werd niet aangetroffen.

Op zondagochtend bleek de vrouw nog niet thuis te zijn. Daarop werd de politie in kennis gesteld en werd met meerdere personen en agenten in de omgeving naar haar gezocht. Rond 10.30 uur zag een getuige een stoffelijk overschot in een sloot aan de Lange Dreef liggen. Door de politie werd de omgeving afgezet. Het bleek inderdaad het stoffelijk overschot van de 46-jarige Hagesteinse te zijn. Daar de doodsoorzaak niet duidelijk was, werd door de politie ter plaatse uitgebreid onderzoek verricht. Bij later onderzoek door een schouwarts bleek dat de vrouw onwel was geworden en daarbij kennelijk te water was geraakt. De politie sluit een misdrijf uit.