Politie Hollands Midden

Noordwijk Politie houdt twee jongeren aan na vechtpartij Op het strand van Noordwijk vond op zondag 12 juli omstreeks 03.00 uur een vechtpartij plaats. Een groep Katwijkers viel vijf jongeren aan. Twee agenten op de mountainbike reden de strandopgang op bij politiestrandpost afrit 10 en zagen de vechtpartij. Zij waarschuwden collega's. Vier agenten te paard kwamen ter plaatse en hielden de jongeren met gepast geweld uit elkaar. Twee verdachten zijn deze nacht aangehouden: een 16-jarige jongen uit Katwijk is aangehouden voor het gebruiken van geweld en een 25-jarige man uit Polen voor opruiing. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Leiden Bureau Kooilaan enkele dagen dicht

De komende 4 weken is het politiebureau aan de Kooilaan 96 in Leiden op donderdag en vrijdag voor het publiek gesloten. U kunt voor uw aangiftes, vragen etc terecht op het bureau aan de Langegracht 11 in Leiden. Voor dringende zaken is het mogelijk om voor de vrijdag een afspraak te maken. Hiervoor kunt u van maandag tot en met woensdag bellen met 0900 - 8844. Vanaf maandag 10 augustus is het politiebureau aan de Kooilaan weer geopend voor het publiek zoals vanouds: van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Warmond/Rijpwetering Alcoholcontrole

Afgelopen weekend heeft het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden op alcohol gecontroleerd in verband met de Natte Kaagweek. Er is op diverse plekken in zowel Warmond als in Rijpwetering gecontroleerd.

In totaal zijn door het RVHT 458 blaastesten afgenomen. Twee personen bleken te veel te hebben gedronken, zij bliezen een "A". De ademanalyses van deze aangehouden verdachten bedroegen 325 ug/l en 505 ug/l.

Zoeterwoude Opengesneden geitje aangetroffen

De politie heeft zondag 12 juli na een melding een dood geitje aangetroffen halverwege het Molenpad. Een vrouw belde om 07.15 uur naar de politie toen zij de jonge geit bij de picknick tafel zag hangen. Het geitje bleek opengesneden te zijn en hing ondersteboven met twee poten tussen de houten tafelplanken geklemd. Het dier blijkt ook in brand te zijn gestoken. Het is nog onbekend waar het dier vandaan komt. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900- 8844.

Alphen aan den Rijn Agressief rijden met gestolen kentekenplaten

De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder en inzittenden van een donkere Volkswagen Golf. De bestuurder reed agressief en bracht daarbij andere weggebruikers in gevaar. Toezichthouders van de gemeente zagen vrijdag 10 juli even na 20.00 uur twee jongens bij de Marnixtraat, ter hoogte van de Wielewaalstraat, aan de kentekenplaten van de Volkswagen rommelen. De toezichthouders vonden dit verdacht en reden terug. De twee personen stapten echter net in en reden weg waarop het kentekennumer werd genoteerd. Kort daarna bleek dat de kentekenplaten van een andere auto waren gehaald.

Omstreeks 20.15 uur meldde een stel dat zij een verkeersconflict had op de N207 nabij de hefbrug. De inzittenden van een donkere Volkswagen Golf had daarbij een voorwerp naar de ramen van hun auto gegooid. De zwarte Volkswagen kwam hard aangereden en voegde kort in op een groene bestelauto waardoor deze bijna van de weg reed. De bestuurder van de Golf reed dicht op het stel en probeerde in de richting van de Boskoopseweg nog voor het spoor in te halen. Pas na het spoort kon de bestuurder inhalen en kwam daarbij naast het stel te rijden waarna het voorwerp werd gegooid. Van de schrik kwam de auto van het stel tegen de Golf waardoor deze de kentekenplaats verloor. De Golf, met mogelijk drie inzittenden, is doorgereden. De politie verzoekt getuigen die informatie hebben zich te melden via 0900 - 8844.

Reeuwijk Maatregelen tegen hardvaarders

Justitie en politie nemen maatregelen tegen overlastgevende hardvaarders op de Reeuwijkse plassen.

Bij de politie Bodegraven-Reeuwijk komen veelvuldig klachten binnen over het veroorzaken van overlast door hardvarende boten in het Reeuwijkse plassengebied.

In samenspraak met het Openbaar Ministerie is hierop het volgende beleid vastgesteld:

- bij een eerste snelheidsovertreding op het water volgt een (politie-)transactie,

- bij een tweede geconstateerde overtreding van de snelheid in datzelfde jaar wordt de motor van de boot in beslaggenomen.

- deze motor blijft in beslag tot de zitting, waarbij de dader wordt berecht voor de snelheidsovertreding en de rechter een beslissing neemt op de inbeslagname.

De politie Bodegraven-Reeuwijk zal de komende zomermaanden, samen met andere toezichthouders, op de Reeuwijkse Plassen gericht controleren op de snelheid van motorboten en bovenstaand beleid uitvoeren.

Nieuwerkerk aan den IJssel Drie gewonden bij verkeersongeval

Op zaterdag 11 juli om 03.20 uur vloog op de Kerklaan een auto uit de bocht. De 26-jarige bestuurder uit Nieuwerkerk aan den IJssel reed in de richting van de Europalaan. Hij nam een bocht die onder het spoor doorging, vervolgens vloog hij uit de bocht en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder en een 23-jarige bijrijder uit Nieuwerkerk aan den IJssel werden met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een andere 20-jarige inzittende uit Nieuwerkerk aan den IJssel raakte licht gewond en hoefde niet naar het ziekenhuis. De 26-jarige bestuurder is aangehouden omdat uit bloedonderzoek bleek dat hij te veel gedronken had. De auto waarin de bestuurder reed, had geen geldige APK en was niet verzekerd. Ook had hij een rijontzegging vanwege een openstaande boete. De brandweer kwam ook ter plaatse op de Kerklaan omdat de auto begon te branden. Het vuur kon snel worden gedoofd.

Gouda Gewonde bij verkeersongeval

Op zaterdag 11 juli om 13.30 uur raakte een 61-jarige snorscooterrijdster uit Gouda gewond bij een verkeersongeval. Zij reed over de Goudkade. Op een gegeven moment sloeg zij linksaf en botste hierbij tegen een auto van een 57-jarige bestuurder Moordrecht die links achter haar op dezelfde weg reed.

--- einde berichten ---