Politiebond ACP

Actueel vakbondsnieuws politie

13 juli 2009

Op- en top vrouw: tip top in orde

Door: Daniëlle Pickering

Goed en inspirerend! Dat was de Op en Top vrouw-dag die de ACP speciaal voor vrouwelijke politiecollega's georganiseerd heeft. De op- en topvrouwdag bestond o.a. uit workshops. De inzichten opgedaan op deze dag delen wij o.a. met Minister Ter Horst.

De op- en topvrouwdag bestond o.a. uit workshops. De inzichten opgedaan op deze dag delen wij o.a. met Minister Ter Horst.

Gezien de grote opkomst, kan gezegd worden dat de collega's het initiatief van de ACP van harte ondersteunden. Na de opening door de (vrouwelijk) algemeen secretaris van de ACP, Aukje Smet, nam drs. Nathalie Kramer de zaal mee in haar ervaringen als werkende topvrouw binnen de politieorganisatie. Zij is directeur van het nieuwe shared servicecentre SSC-Noord (Drenthe/Fryslân/Groningen). De aanwezige vrouwen waren zeer enthousiast over haar boeiende presentatie.

Inspirerende workshops
Vervolgens was het tijd voor vijf inspirerende workshops. De deelnemers konden proeven aan hoe je jezelf kunt profileren en hoe netwerken werkt. Of, hoe maak je een onweerstaanbaar cv? Maar ook de vraag "hoe houd je de balans werk en privé en welke (mannelijke) beren komen op je weg naar de top" kwam aan de orde. Tussen de workshops door kon men zich laten masseren (erg populair), was er informatiemarkt en tijd om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Interactief theater
De dag werd afgesloten met interactief theater door More than most Balls waarin de deelneemsters van de Op en Top vrouw dag in mochten grijpen in de gespeelde situatie over vrouw die promotie heeft gekregen en de reactie daarop. Zoals een lid opmerkte, bijzonder leuk, ontspannen en leerzaam. Al met al een Topdag, wat prima past in het onderwerp dat de ACP dit jaar op de kaart zet: de Politietop. Het motto daarbij is niet voor niets: met elkaar naar de top!

In gesprek met de minister
In het komende Politiebericht, het bondsmagazine van de ACP, zal er een uitgebreid verslag te lezen zijn van deze dag. Daarnaast zal de ACP interessante uitkomsten en inzichten van deze de Op en Top vrouw-dag ook delen in een gesprek met minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken, die als werkgever diversiteit en vrouwen in topposities een warm hart toedraagt.

---

Links:
www.politietop.nl