16e editie Blo em en Tuin: Tweestrijd in de tuin

13/07/2009 17:02

Bloem & Tuin Evenementenburo B.V.

Toonaangevend en inspiratievol : Bloem & Tuin 2009

Opbouw gaat van start

Vandaag is de opbouw van de 16e editie van Bloem & Tuin van start gegaan. Op 24 juli opent Bloem & Tuin haar poorten voor het publiek. Hier komen de nieuwste trends op het gebied van leven in de tuin bij elkaar, maar ook de nieuwste soorten bloemen en planten.

Het grootste tuinevenement van de Benelux is in de loop der jaren uitgegroeid tot het meest toonaangevende tuinevenement en trekt jaarlijks tussen de 50.000 en 60.000 bezoekers uit Nederland, België en Duitsland.

Natuurlijke omgeving.

Naast de laatste tuintrends en presentaties van nieuwe bloemen & plantensoorten, is Bloem & Tuin ook gewoon een ontzettend leuk dagje uit. In een mooi schaduwrijk bos wandelt u langs allerlei inspiratietuinen, specialistische kwekers, kunst, tuindecoratie, tuinmeubilair, tuinarchitecten en nog veel meer. Achter iedere bocht schuilt een verrassing en deze combinaties maken Bloem & Tuin tot een zeer aantrekkelijk evenement.

Tweestrijd in de tuin?

De laatste jaren begint er steeds meer een scheiding te ontstaan tussen onderhoudsonvriendelijke en onderhoudsvriendelijke tuinen. De eerste groep bestaat uit tuinen waarin veel getuinierd wordt. Deze tuinen hebben mooie plantenpartijen en borders. Vooral bedoeld voor mensen met groene vingers. De tweede groep bestaat uit tuinen die het leefgenot vergroten. In deze tuinen zijn de accessoires, zoals barbecues, tuinmeubelen en zwembaden het belangrijkst.

Waar het actieve tuinieren van vroeger voor mensen met groene vingers was bestemd en het voor velen een ontspannend werking kon hebben, wordt de hedendaagse tuin steeds meer een leefruimte waar mensen op een geheel andere manier hun ontspanning vinden, meestal passiever. Op Bloem & Tuin is voor iedereen een groot aanbod te vinden: actief en passief tuingenot.

Extra en uniek : het langste Van Gogh schilderij ter wereld

Dit jaar is extra ruimte ingericht voor een prachtig 90-meter lang panoramaschilderij over het leven van Vincent van Gogh. Hiermee wordt een recordpoging gedaan om in het Guiness Book of Records te komen. Tijdens zijn verblijf in Nuenen van 1883-1885, 125 jaar geleden, heeft hij zijn meest productieve periode gekend. Naar aanleiding van dit jubileumjaar hebben 51 Nuenense kunstenaars een prachtig en uniek 90 meter lang panorama geschilderd over het leven van Vincent van Gogh. Geheel geïnspireerd op zijn levensverhalen, tekeningen en schilderijen. Voor dit schitterende panorama wordt speciaal een paviljoen van 700 m2 gebouwd met een doorzichtig dak.

Openingstijden

Van vrijdag 24 juli tot en met zondag 2 augustus 2009 is Bloem & Tuin dagelijks open van

10.00 tot 18.00 uur op Landgoed Gulbergen te Nuenen. Meer informatie vind u op www.bloem-en-tuin.nl





http://www.bloem-en-tuin.nl