Gemeente Bodegraven

rijker

Groene Hart Centrum educatief programma rijker


VROM schenkt EUR 2000 voor landschapsbeleving scholieren - Het Groene Hart Centrum van Staatsbosbeheer heeft dinsdagavond 7 juli 2009 een cheque van het ministerie van VROM in ontvangst mogen nemen. De uitreiking vond rond 17.30 uur plaats in het Groene Hart Centrum van Staatsbosbeheer, gevestigd in Fort Wierickerschans te Bodegraven.

Het geldbedrag is ingezameld tijdens de Joop Zoetemelk Classic. Deze maakt onderdeel uit van de Maand van het Groene Hart en was i) door het programma Mooi Nederland (VROM). Het programma maakte het mogelijk dat een in Mooi Nederland-shirts gehuld wielerteam van meer dan 200 Rijksambtenaren duizend euro bij elkaar fietste voor een goed doel in het Groene Hart.

Het winnende goede doel is een nieuw educatief project voor middelbare scholieren, dat door vrijwilligers van het Groene Hart Centrum wordt ontwikkeld. Uitgangspunt van het project is dat jongeren beter naar landschap kijken door de lens van een camera en zich daardoor bewust worden van de waarde ervan. Minister Cramer ondersteunt het initiatief en heeft het bedrag verdubbeld. Samen met de bedenkers van het initiatief namen Pim Louwaars districtshoofd, en Frans Fronik, coördinator van het Groene Hart Centrum de cheque in ontvangst. De cheque werd uitgereikt door David van Zelm van Eldik, programmamanager Innovatieprogramma Mooi Nederland.

Met de cheque van VROM is realisatie van het project een stuk dichterbij. Het Groene Hart Centrum schaft met het sponsorgeld de nodige apparatuur aan. Naar verwachting kunnen scholen, verenigingen en andere geïnteresseerden in het najaar al voor een dagdeel de tocht boeken. Voor docenten Biologie en Aardrijkskunde VMBO, HAVO en VWO zal de fotografieles een goede aanvulling zijn op het bestaande lesprogramma.

Meer informatie over het project vindt u op de website van het Centrum: www.groenehartcentrum.nl.

Meer informatie over `Mooi Nederland' vindt u
op: www.vrom.nl/pagina.html?id=32952