Dura Vermeer

Assendelft - 13 juli 2009

19 man personeel Dura Vermeer over naar fittersbedrijf Ris

Fittersbedrijf C. Ris BV te Assendelft is voornemens om 19 medewerkers van Dura Vermeer over te nemen. Het betreft personeel dat in de regio Noord-Holland actief is met ondergrondse werkzaamheden aan het elektriciteits-, aardgas- of drinkwaternet. Beide partijen hebben hiertoe een intentie-overeenkomst getekend. De verwachting is dat op zeer korte termijn een definitief akkoord wordt bereikt.

Voor de 19 medewerkers werd gedwongen ontslag niet uitgesloten als gevolg van Dura Vermeer's besluit om een groot deel van haar huisaansluitingsactiviteiten in de ondergrondse infrastructuur te staken. Door de voorgenomen overdracht aan Ris behouden alle medewerkers hun arbeidsrechterlijke verworvenheden en hun onder de Bouw CAO vallende arbeidscontract. Ook neemt Ris de SPG-leerlingcontracten van Dura Vermeer over.

Met de overdracht van medewerkers aan Ris slaagt Dura Vermeer er voor de tweede keer in korte tijd in om boventallige medewerkers bij andere bedrijven onder te brengen. Begin juni werd met reeds met kabel- en leidingbedrijf Marconi Oranje BV een overeenkomst gesloten over de verkoop van Dura Vermeer's distributie-activiteiten in de regio Zuidwest. Hiermee wordt de werkgelegenheid van de 66 betreffende medewerkers gegarandeerd.

Van de in totaal 120 met ontslag bedreigde medewerkers die actief zijn in de ondergrondse distributie behouden er 85 door de overeenkomsten met Ris en Marconi Oranje hun baan. Voor de overige 35 medewerkers, die met name actief zijn vanuit vestigingen in de regio Zuidoost, lopen er andere trajecten voor begeleiding van werk naar werk, waaronder de inrichting van een mobiliteitscentrum. Mocht het voor deze groep toch tot een gedwongen ontslag komen dan kunnen deze medewerkers terugvallen op een Sociaal Plan dat Dura Vermeer recent met de vakbonden in principe is overeengekomen.

Over Fittersbedrijf C. Ris BV
Fittersbedrijf C. Ris BV te Assendelft is sinds 1966 als aannemer actief in de wereld van ondergrondse leidingbouw. Het bedrijf is uitgegroeid tot een onderneming met brede kennis en ervaring op het gebied van alle soorten ondergrondse kabel-en leidinginfrastructuur.