Ingezonden persbericht



Verliefd worden op de stad Berlijn

Musik in Berlin heeft het boek en de excursie

Het boek Muziekreis door het Berlijn van toen en nu ­ van jazzhel tot technohemel, geschreven door historica Leonor Jonker, is sinds 20 mei beschikbaar. Binnen één week werden online 100 exemplaren verkocht. Nu, na 50 dagen is de teller de 225 stuks gepasseerd. Ook enkele platenzaken en boekwinkels hebben het boek inmiddels opgenomen in hun collectie. Intussen verschijnen de eerste recensies van het boek en lezers van het boek krijgen meteen zin om naar Berlijn af te reizen.

Gelijktijdig hebben de eerste excursies van Musik in Berlin plaatsgevonden in Berlijn en werd elke deelnemer knetterverliefd op de Duitse hoofdstad. Jij kunt nu ook verliefd worden! Van 23 t/m 27 september vindt een groepsreis plaats van Musik in Berlin; 5 dagen lang jouw eigen muziekreis door het Berlijn van toen nu!

Muziekreis door het Berlijn van toen en nu is een idee van Evelyne Leveke en geschreven door historica Leonor Jonker. Het boek, waarin de muziekgeschiendenis van Berlijn aan de hand van de politieke geschiedenis wordt beschreven, is sinds 20 mei online te bestellen en sinds kort ook beschikbaar bij enkele winkels. De pers over het boek:

Duits.de: "Alles wat langs moet komen komt dan ook langs: de jazzgekte van de jaren '20, de Schlagers van de jaren '30 en '40, Rock'n Roll, Punk, Techno - alles."

Festivalinfo.nl: "... geeft het boek een zeer goed en uitgebreid beeld van de muziekcultuur in Berlijn."

FONK: "Al met al is het werkje een leuke alternatieve reisgids voor wie binnenkort naar de Duitse hoofdstad gaat. Kort, krachtig en vlot opgepend."

Trajectum: "... is vooral voor Berlijn- én muziekfans een must voor in de trein richting Berlin Hauptbahnhof (waar je na het lezen van de eerste pagina's meteen op wilt stappen)."

DeRecensent.nl: "Dit zou van elke plek, elk land, elke regio moeten bestaan."

Gratis dagkrant Sp!ts volgde een excursie en schreef: "Een onvergetelijke ervaring waarbij Berlijn onder je huid kruipt."

Musik in Berlin groepsreis in september

Het boek maakt onderdeel van de excursiereis Musik in Berlin. Dit is een meerdaagse excursie langs de muziekgeschiedenis van de Duitse hoofdstad. Bezoeken aan Hansa Ton Studio, Tresor, Clärchens Ballhaus, Berliner Philharmonie, Konzerthaus en de Musik Hochschule maken onder veel meer onderdeel uit van die excursie. Het project is met name gericht op studenten, maar biedt van 23 t/m 27 september ook een trip aan voor iedereen die geïnteresseerd is in de Berlijnse muziekgeschiedenis. Of je nu net afgestudeerd bent, docent voortgezet onderwijs bent, of gewoon veel hebt met Berlijn; tijdens deze 5-daagse groepsreis leer je de stad Berlijn vanuit een andere, de muzikale, invalshoek kennen.

Verkoopadressen boek

AMSTERDAM: Concerto, Plantage Books & More, Velvet Music
ARNHEM: De Waaghals
DEN HAAG: Van Stockum
DORDRECHT: Velvet Music
LEIDEN: Velvet Music

NIJMEGEN: De Waaghals

UTRECHT: Plato
En natuurlijk online op: www.musikinberlin.com/boek.html

In de winkels is het boek te koop voor EUR 15,95. Online, op www.musikinberlin.com/boek.html, is het boek nog tot 31 juli voor een zogenaamde vroegboekprijs van EUR 14,- te bestellen (incl. verzendkosten). Daarna is ook online de prijs EUR 15,95 en worden verzendkosten doorberekend.

Meer, meer, méér!

Kijk voor meer informatie over het boek, de excursie en alles omtrent Musik in Berlin op www.musikinberlin.com. Hier vind je ook quotes van deelnemers van eerdere excursies, volledige recensies en artikelen over het boek, en meer.