Gemeente Den Haag

Haagse Taxibus bestaat 12,5 jaar

De Haagse Taxibus bestaat deze maand 12,5 jaar. Wethouder van Alphen (Welzijn, Volksgezondheid en Welzijn) biedt de chauffeurs van de Taxibus daarom een feestelijk ontbijt aan op woensdag 15 juli.

De Haagse Taxibus heeft een flinke groei doorgemaakt. Bij de start in 1997, werd met 13 bussen gereden. Nu rijden er dagelijks 50 bussen, bestuurd door in totaal 120 chauffeurs. Ook het aantal passagiers blijft groeien. De Taxibus had bij de start een paar duizend klanten. Nu zijn dat er zo'n 9000.

HTM Specials en de gemeente hebben de laatste jaren veel gedaan om het aantal klachten over de taxibus terug te dringen. Werd in 2005 ruim 1000 keer geklaagd over bijvoorbeeld het niet op tijd rijden van de taxibus, nu is het aantal klachten gedaald tot zo'n 450 per jaar. De komende jaren blijven HTM Specials en de gemeente er alles aan doen om de dienstverlening verder te verbeteren.

Groeiend vertrouwen
De verdere verbetering van de dienstverlening en de daling van het aantal klachten zeggen volgens wethouder Van Alphen veel over 'een groeiend vertrouwen van de Haagse burger in de Taxibus sinds de uitvoering ervan door HTM, enkele jaren geleden.'