Ingezonden persbericht


Persbericht 15 juli

YOUR WORLD SUMMER EVENTS in tropische sferen tijdens Ortel Zomercarnaval

In 2009 bestaat Ortel Zomercarnaval 25 jaar. YOUR WORLD SUMMER EVENTS en het jubilerende festival slaan de handen ineen om dit te vieren met een feestelijke gala-avond, waarop de Queen Ortel Zomercarnaval wordt verkozen. Dit gala vindt plaats op maandag 20 juli in het Nieuwe Luxor Theater. Tijdens de Battle of the Drums op 24 juli vindt een andere primeur plaats, een concert waarbij de belangrijke muziekvormen brass en steel met elkaar gecombineerd worden. Dit unieke project met talentvolle jonge muzikanten is een uitwisseling met het Londense Notting Hill Carnival. Voor het zover is, kunnen jongeren tot en met 19 juli nog genieten van hiphop, skaten, breakdance en gaming tijdens YOUR STREETS, lunchen in het YOUR SPACE eetcafé en kans maken op een te gekke slaapplek in een vuurtoren of een motorschip.

De verkiezing van de Queen Ortel Zomercarnaval maakt dit jaar voor het eerst onderdeel uit van een grote gala-avond met optredens van onder meer zangeres Berget Lewis, de populaire Antilliaanse groep K-Liber4Life en de Surinaams-Nederlandse reggaester Masta. Vier finalistes met de meeste publieksstemmen via www.kiesjequeen.nl dingen namens hun carnavalsgroep mee naar de felbegeerde titel Queen Ortel Zomercarnaval. De jury met onder meer tv-personality Quintis beslist wie de kroon krijgt. Op uitnodiging van YOUR WORLD krijgen jongerenorganisaties in de stad de kans dit bijzondere jubileumgala bij te wonen.

Tijdens Battle of the Drums op 24 juli wordt een nooit eerder vertoond concert gepresenteerd, dat de twee belangrijkste muziekvormen uit het carnaval laat samensmelten: brass en steel. De Britse arrangeur Matthew Philip is met een Nederlandse brassband en "Europe's leading steelband" Mangrove Steel de studio ingedoken om een gezamenlijke show tot stand te brengen. Het muziekspektakel beleeft de première tijdens Ortel Zomercarnaval en reist daarna in augustus door naar het befaamde Notting Hill Carnival in Londen.

Om de Rotterdam-ervaring tijdens de Summer Events compleet te maken, krijgt een kleine groep jongeren uit de regio Rijnmond de kans om voor één keer op een typisch Rotterdamse plek te overnachten. Samen met het Havenmuseum bieden YOUR WORLD Summer Events unieke slaapplekken aan in vuurtoren 'Het lage licht' en in het ruim van het motorschip 'de Geertruida'. Jongeren kunnen een overnachting in het mobiele erfgoed van Rotterdam winnen door mee te doen aan een wedstrijd via radiozender FunX.

De YOUR WORLD Summer Events vinden plaats tot en met 8 augustus 2009. Deze week staan onder meer nog op het programma op woensdag 15 juli de YOUR WORLD Wednesday Night Skate met een pre-skate dinner in het YOUR SPACE eetcafé (overdag open voor lekkere betaalbare lunches tot en met 19 juli) en het bomvolle YOUR STREETS weekend vol hiphop, breakdancen, skaten en gamen. Kaarten zijn onder meer te koop via het Rotterdams Uitburo en de VVV Rotterdam Store. Check voor meer informatie de website www.your09.nl/summerevents.

Agenda YOUR WORLD Summer Events, 15 juli t/m 8 augustus 2009

15, 22, 29 juli - 5 aug. YOUR WORLD Wednesday Night Skate start Binnenrotte

Nog t/m 20 juli Improv Everywhere Diverse locaties

17 t/m 19 juli YOUR STREETS met:

17 juli Mesmarise Maassilo

16 t/m 18 juli Comedy Arts Festival WATT / Rotown

17 t/m 19 juli Street Science Lantaren/Venster, CBK, NAi

18 juli Free Gaming Round 2 Schouwburgplein

18 juli Streetmasters 2009 Skatepark Westblaak

18 en 19 juli Vans Grand Prix of Skateboarding Leuvehoofd

18 en 19 juli Hidden Routes Diverse locaties

19 juli World B-Boy Classic WATT / Schouwburgplein

19 juli Fashion Village Schouwburgplein

20 juli Queen Election Ortel Zomercarnaval Nieuwe Luxor Theater

24 juli Battle of the Drums Coolsingel


1 aug RTL Viert De Zomer Hoek van Holland Strand

8 aug. Fit For Free Dance Parade centrum

8 aug Dance Parade afterparty / Final Concert YWSE Lloyd Multiplein

YOUR WORLD

In 2009 is Rotterdam: YOUR WORLD, de eerste Europese Jongerenhoofdstad. YOUR WORLD stimuleert inbreng en betrokkenheid van jongeren, biedt ruimte voor talentontwikkeling en werkt aan eerlijke beeldvorming van jonge Rotterdammers. Óók na 2009. Kijk voor meer informatie op: www.your09.nl


---

Noot aan de redactie: voor meer informatie over het programma van de YOUR WORLD Summer Events kunt u contact opnemen met Nancy van Oorschot, persvoorlichter Rotterdam Festivals, 010-4332511, nancy@rotterdamfestivals.nl.

Voor meer informatie over YOUR WORLD kunt u contact opnemen met Ruby Vrolijk, Hoofd PR & Perswoordvoering, 010-2412009, Ruby@your09.nl.

Voor meer informatie over Ortel Zomercarnaval kunt u contact opnemen met DUCOS Productions, Marit Noorlander, 010-4048422, marit@ducos.com.