Ingezonden persbericht


Persbericht

Gesmeerde stage bij Shell
Studenten met een functiebeperking vinden lastig stage

Utrecht, 15 juli 2009 - Het vinden van een goede stageplek als student met een functiebeperking valt niet altijd mee. Shell biedt deze studenten een stageplaats aan en zorgt samen met handicap + studie voor een intensieve begeleiding tijdens hun stage. Het stagetraject is een gezamenlijk initiatief van expertisecentrum handicap + studie en Shell. Er is ruimte voor 12 studenten.

René van Pelt, directeur handicap + studie: "Ongeveer 75.000 studenten in het hoger onderwijs kampen met een functiebeperking, waardoor niet alleen het studeren moeilijker is, maar ook het vinden van die ene droomstage. De studenten ervaren een drempel om bij grote bedrijven, zoals bijvoorbeeld Shell, te solliciteren. Samen met Shell Nederland hebben we daarom een begeleidingsprogramma opgesteld. Studenten worden tijdens dit programma persoonlijk en vakinhoudelijk gecoacht, waardoor deze groep studenten de ruimte krijgt om hun talenten te tonen".

"Wij willen op deze manier ervaring opdoen met het werken met jongeren met een functiebeperking," aldus Lia Belilos, HR Directeur Shell Nederland. "Shell hecht veel belang aan diversiteit, maar wij realiseren ons dat wij nog relatief onbekend zijn met deze groep en hierdoor talent laten lopen. Onbekend maakt ons bij deze studenten onbemind en zorgt ervoor dat zij een extra barrière ervaren om bij Shell te solliciteren, waardoor zij wellicht mogelijkheden voor zichzelf laten liggen."

Stage bij Shell
Een stage is voor Shell één van de drie manieren om gemotiveerde en getalenteerde studenten binnen te halen. Naast academische talenten van technische opleidingen, zoekt de onderneming ook academici met een andere achtergrond zoals bedrijfskunde, Human Rescource Management, accountancy of economie.

Aan de stage bij Shell gaat de gebruikelijke selectieprocedure vooraf. Wel krijgen de kandidaten een sollicitatietraining die hen voorbereid op het intensieve sollicitatietraject. Uiteindelijk is er plaats voor 12 studenten die het stagetraject mogen doorlopen. De stagiair krijgt naast de bedrijfsmentor, die zorgt voor de vakinhoudelijke begeleiding, ook een persoonlijke mentor toegewezen. De medewerkers van Shell worden daarnaast getraind in de specifieke accenten van het begeleiden van een stagiair met een functiebeperking. De eerste stageperiode begint dit najaar.

Over handicap+studie
Handicap + studie, expertisecentrum voor onderwijs en handicap, stimuleert dat jongeren met een functiebeperking succesvol kunnen studeren in de opleiding van hun keuze in het hoger onderwijs. Daarnaast zet handicap + studie zich in voor studenten en docenten in het hoger onderwijs om hen te wijzen op regelingen en voorzieningen die het studeren met een functiebeperking makkelijker kunnen maken.