Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Tilburg, 15-07-2009

Politie arresteert dronken Tilburgse automobiliste (50)

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond rond 19.00 uur op de IJsclubweg een 50-jarige Tilburgse automobiliste aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een andere automobilist zag de vrouw in haar auto over de weg slingeren en zag kans de vrouw te laten stoppen. Haar auto bleek lakschade te hebben, vermoedelijk is ze tijdens haar rit ergens tegenaan gereden. Agenten die ter plaatse kwamen, lieten de Tilburgse blazen. Daaruit bleek dat ze behoorlijk dronken was (880 ug/l). Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd, dat gebeurt bij waarden vanaf 570 ug/l, dus ook in dit geval. Tegen de Tilburgse wordt
proces-verbaal opgemaakt. Ze kon niet verklaren waardoor de schade aan haar auto is veroorzaakt.

Tilburger (25) verdacht van mishandeling op dancefestival

TILBURG/OISTERWIJK: Een 25-jarige man uit Tilburger is woensdagmorgen rond 09.30 uur aangehouden wegens mishandeling. Hij meldde zich op het bureau, nadat de politie een onderzoek was gestart naar de
mishandeling van een 20-jarige jongen uit Terheijden. Die deed aangifte, nadat hij begin juni op een dancefestival in Oisterwijk een stevige klap in zijn gezicht kreeg. Pas na enkele weken bleek dat zijn oogkas was gebroken; hij heeft naar eigen zeggen bovendien nog veel last van hoofdpijn. De verdachte ontkent de mishandeling.

Politie verft Hilvarenbeek blauw

HILVARENBEEK: Het politieteam Leijdal en het regionale Verkeers Handhavings Team (VHT) hebben dinsdagmiddag diverse controles
gehouden. Dit in het kader van 'Hilvarenbeek blauw geverfd'. Dit gebeurt enkele malen per jaar waarbij overlastgevende zaken op wat grotere schaal kunnen worden aangepakt. Deze keer stonden verkeer en jeugd centraal.

De bewoners van Groot Loo waren blij met de actie. Zij hadden de laatste tijd geklaagd bij het team over de hoge snelheid voor hun woningen, maar er werden geen overtredingen geconstateerd. Op de provinciale weg werden 1977 snelheidsovertredingen geregistreerd. Daarbij was de hoogstgemeten snelheid was 167 km/uur. Het team stond op meer locaties, zoals Goirlesedijk en Beerseweg in Diessen. Dat resulteerde in 90 bekeuringen.

Het VHT heeft op Lage Mierdseweg in Esbeek een snelheidscontrole gehouden. Van de 3818 passanten reden 216 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 128 km/uur.
De hangplekken van jongeren in de gemeente werden ook bezocht. Alleen bij Slibbroek stonden diverse jongeren, maar daarbij werden geen bijzonderheden geconstateerd.

Gaslek zorgt voor overlast in Goirle

GOIRLE: Een gaslek heeft woensdagmorgen voor nogal wat overlast gezorgd in de Nobelstraat en omgeving. Rond 08.45 uur werd bij graafwerkzaamheden de hoofdgasleiding beschadigd en ontstond het lek. Medewerkers van Essent zijn enkele uren bezig geweest de schade te herstellen. De directe omgeving werd door de politie afgezet, enkele medewerkers van een nabijgelegen bedrijf moesten het pand tijdelijk verlaten. Rond 12.30 uur was het lek gedicht en konden brandweer en politie hun weg vervolgen.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 15-07-2009 13:51 | © Regio Midden en West Brabant |