Trots op Nederland

Nieuws

15 jul 2009 | Guantánamo-gevangenen zijn US-probleem

Het bericht dat premier Balkenende een draai heeft gemaakt inzake de opname in Nederland van mogelijke moslimterroristen uit Guantánamo Bay is bij de politiek leider van TrotsopNederland verkeerd gevallen.

Verdonk: "Het is een feit dat ons land aandringt op sluiting van dit gevangenenkamp, maar dat is geen reden om mogelijke moslimterroristen naar ons land te halen. Die gevangenen zijn daar door de Amerikanen heen gebracht en het zijn dus de Amerikanen die dit probleem zelf moeten oplossen."

De draai van onze minister-president kan Rita Verdonk niet begrijpen. "De redenering dat sluiting van Guantánamo zou afhangen van een paar gevangenen die nergens heen kunnen is natuurlijk volstrekte onzin. Ik kan best begrijpen dat onze premier zich wil profileren in het buitenland, maar dit is de toch echt verkeerde manier. Wij raken die ex-gevangenen dan vervolgens nooit meer kwijt, en het kan toch niet zo zijn dat onze soldaten in Afghanistan hun leven riskeren terwijl tegelijkertijd Afghaanse strijders naar ons land gehaald worden. Dit is een slecht idee en een verkeerd signaal waarmee wij nooit zullen instemmen!"