Gemeente Breda

Breda op zoek naar bouwstenen voor nieuw mobiliteitsbeleid

De gemeente gaat dit najaar het verkeers- en vervoersbeleid dat in 2003 werd vastgesteld evalueren en een aantal vraagstukken en ontwikkelingen op het gebied van verkeer en vervoer in kaart brengen.

Het is de bedoeling om op basis daarvan en via stadsgesprekken bouwstenen te leveren voor het mobiliteitsbeleid in de toekomst.

Wethouder Willems: "Het huidige verkeers- en vervoersbeleid loopt tot 2010. Niet alleen vanwege dat planjaar, maar ook vanwege allerlei ontwikkelingen in Breda is het nodig om de balans op te maken en op basis daarvan bouwstenen aan te dragen voor een nieuw mobiliteitsbeleid. Een belangrijk onderdeel in die evaluatie vormen stadsgesprekken die we gaan organiseren volgens het principe `waarderend vernieuwen'. Daarmee geven we iedereen in Breda de gelegenheid om mee te denken over verkeer en vervoer in de toekomst."

De evaluatie, waarbij de Structuurvisie 2020 een belangrijk kader vormt, gaat over allerlei onderdelen van het mobiliteitsbeleid. Op de eerste plaats worden de doelstellingen van het huidige verkeersbeleidsplan (`Verkeersplan stap 3') geëvalueerd. Maar daarnaast komen ook de 30km-zones, het Verkeerscirculatieplan Binnenstad, het openbaarvervoersbeleid, het parkeerbeleid en de verkeershoofdstructuur aan bod. Ook wordt de stand van zaken opgemaakt van de maatregelen om het fietsgebruik te bevorderen.

Het is de bedoeling om de stadsgesprekken eind 2009/begin 2010 te houden en daarna een set bouwstenen voor het toekomstige mobiliteitsbeleid in Breda samen te stellen. Na de raads-verkiezingen in 2010 kan de dan nieuw gevormde coalitie hierover besluiten nemen.

Breda, 15 juli 2009