Gemeente Helmond


Vragen over vissen voor Helmondse jeugd

De regels van deze proef zijn nog niet voor iedereen even duidelijk.

De gemeente Helmond heeft per 26 mei 2009 het vissen voor de Helmondse jongeren tot 14 jaar makkelijk en laagdrempelig gemaakt. In de eerste weken is al veel gebruik gemaakt van deze regeling, die als proef tot het einde van dit jaar duurt. Er zijn verschillende reacties bij de gemeente en Stichting Stadswacht Helmond binnengekomen waaruit blijkt dat niet voor iedereen de regels helemaal duidelijk zijn.

Toegestane plekken

Het college van Burgemeester en Wethouders van Helmond heeft de volgende wateren aangewezen waarin door Helmonders tot en met 13 jaar gevist mag worden:

Brouwhuis: vijver wijkpark Brouwhuis;
Dierdonk: vijver wijkpark Dierdonk tussen Nijendaldreef en Zilverschoonbeek, ten noorden van
brug Nijendaldreef;
Helmond Noord: vijver Vondellaan tussen Rederijkersplantsoen en T. van Kempenstraat;
Helmond Noord: westelijke vijver Kasteel Noord ten westen van voetpad;
Helmond Oost: vijver Hortensiapark;
Mierlo-Hout: vijver Apostelpark;
Brandevoort: gracht aan de Plaetse;
Brandevoort: vijver ecozone noord, noordelijk gedeelte tussen spoorlijn, Broederwal en pad
naar Rubeemden;
Warande: vijvers Warandepark, nabij Jan van Brabantlaan.

Wat mag wel en wat mag niet?
Wel Niet
SQRT Gedraag jezelf x geen levend aas en geen lokvoer SQRT Vis alleen op de aangewezen plekken x niet ouder dan 13 jaar SQRT Neem je schriftelijke toestemming mee x val eenden en andere dieren niet lastig
SQRT Ruim je afval op x niet meer dan 1 hengel
SQRT Tussen zonsopgang en zonsondergang x Gooi geen vissen op de oever

Schriftelijke toestemming

Om te mogen vissen dient een Helmonder van 13 jaar en jonger een schriftelijke toestemming te hebben. Deze toestemming is eenvoudig te downloaden op helmond.nl . Vervolgens kan het toestemmingsformulier geprint en ingevuld worden. De jeugdige visser dient het formulier ingevuld bij zich te hebben tijdens het vissen. Voor Helmonders vanaf 14 jaar gelden andere regels: zij dienen een Vispas of kleine Vispas aan te vragen en mogen daarmee niet vissen in bovenstaande wateren.

Informatie

Meer informatie over de proef is te vinden op helmond.nl . Voor vragen over de proef kunt u terecht bij de gemeente Helmond via het nieuwe telefoonnummer 14 0492 of e-mail: Gemeente@helmond.nl. Meer informatie over de vispas is te vinden op de site van Sportvisserij Nederland. Alles over het welzijn van vissen en varantwoord vissen is te vinden op de site van de Dierenbescherming. .