Gemeente Breda

Twaalf nieuwe FMO-aanvragen gehonoreerd

Het college van burgemeester en wethouders heeft aan twaalf nieuwe projecten een bijdrage uit het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling (FMO) toegekend.

Stuk voor stuk projecten waarbij kinderen, jongeren, ouderen, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, wijk- en buurtbewoners en andere Bredanaars de kans krijgen mee te doen in de stad. De gehonoreerde plannen zijn samen goed voor ruim 315 duizend euro.

In totaal zijn 24 aanvragen voor subsidiëring voorgelegd aan de Commissie FMO. Het college van burgemeester en wethouders heeft het advies van de commissie FMO overgenomen om twaalf aanvragen geheel of gedeeltelijk toe te kennen, drie aanvragen aan te houden en tien aanvragen die niet in het fonds passen, af te wijzen. Wat betreft de aanvragen die zijn aangehouden, is de Commissie FMO van mening dat op dit moment de aanvraag (nog) in onvoldoende mate aan de gestelde doelen/criteria van de Subsidieregeling FMO voldoet. De aanvrager krijgt de gelegenheid een en ander aan te passen of te wijzigen.

Cofinanciering
Het FMO wil bruggen bouwen tussen burgers, instellingen en bedrijven en nodigt partners uit om ook financieel bij te dragen. Voor deze derde ronde 2009 is sprake van een cofinanciering van 77.000,-. De Gemeente Breda blijft investeren in een brede betrokkenheid vanuit de Bredase samenleving. Daarnaast wil de gemeente het FMO inzetten om bedrijven te interesseren in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ideeën en aanvragen voor de volgende beoordelingsronde kunnen ingediend worden tot 21 september 2009. Belangstellenden kunnen terecht op www.fmobreda.nl of voor een oriënterend gesprek contact opnemen met het team FMO: (076) 529 40 05.

Het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling is een initiatief van de Gemeente Breda, dat past bij de koers die de gemeente samen met haar inwoners wil varen: bouwen aan Breda als sociale stad. De gemeente wil zoveel mogelijk mensen laten meedoen en streeft naar een blijvende meerwaarde van het FMO voor de stad.

Breda, 15 juli 2009

Bijlage: overzicht van de gehonoreerde projecten

Te downloaden:

* bijlage pb213 FMO 3e ronde 2009.doc