Gemeente Beek


Extra subsidie voor energiebesparings maatregelen

Inwoners waarvan de subsidieaanvraag voor de Limburgse Energie Subsidie (LES) afgewezen is omdat de subsidiepot leeg was en inwoners die op het punt stonden te investeren maar dit vanwege de lege subsidiepot niet hebben kunnen doorzetten, krijgen alsnog de mogelijkheid in aanmerking te komen voor het gemeentelijke deel (50%) van de subsidie. Hiervoor heeft de gemeente Beek de kortlopende âHerstelactie LESâ in het leven geroepen. De regeling loopt tot 31 augustus. Tot deze periode is het mogelijk een aanvraag in te dienen mits een offerte wordt meegezonden. Tot 31 oktober kunnen de maatregelen daadwerkelijk worden uitgevoerd waarna uitbetaling plaatsvindt.

Â

Sinds 1 september 2008 is er voor inwoners van de Limburgse gemeenten de mogelijkheid in aanmerking te komen voor subsidie voor energiebesparende maatregelen. Hiervoor heeft de provincie in samenwerking met gemeenten de regeling LES in het leven geroepen. Nadeel van de regeling is dat het budget beperkt is. De inwoners van gemeente Beek hebben dat al kunnen merken, omdat vanaf maart geen geld meer beschikbaar was. Het succes van de regeling heeft daardoor geleid tot teleurstelling onder de Beekse inwoners.

Â

De gemeente Beek draagt het klimaat een warm hart toe. Ook wil de gemeente de inwoners zoveel mogelijk een actieve rol laten spelen in het klimaatbeleid. De uitputting van de subsidiepot geeft een verkeerde boodschap. Daarom heeft de gemeente de âHerstelactie LESâ in het leven geroepen.

Â

Op dit moment wordt er door de provincie in samenwerking met Limburgse gemeenten gewerkt aan een vervolgregeling. Deze zal waarschijnlijk begin 2010 van start gaan. Uiteraard wordt hierbij aandacht besteed aan de onvolkomenheden van de huidige LES regeling.

Â

Het aanvraagformulier is hieronder te downloaden of te verkrijgen in het gemeentehuis.

Herstelactie LES verordening Herstelactie LES voor woningen in Beek aanvraag