Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Neede/Eibergen - alcoholcontroles                         |

Op donderdagmiddag en -avond 16 juli heeft de politie op meerdere locaties in Neede en Eibergen alcoholcontroles gehouden. Er zijn zo'n 300 blaastesten afgenomen. Een 62-jarige automobilist uit de gemeente Berkelland is aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


Bij twee controles aan de Diepenheimseweg en de Haaksbergseweg in Neede bleek geen van de gecontroleerde bestuurders gedronken te hebben. Tijdens een controle aan de Burgemeester Wilhelmweg in Eibergen zagen agenten dat een automobilist omkeerde toen hij de controle zag. Zij zijn achter de bestuurder aangereden en hebben hem aan de J.W. Hagemanstraat in Eibergen staande gehouden. Uit een blaastest op straat bleek dat hij onder invloed was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.1. Uit onderzoek bleek dat het rijbewijs van de man ingevorderd was omdat hij eerder onder invloed van alcohol had gereden. De auto van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Doetinchem - winkeldief aangehouden                       |

Op donderdagmiddag 16 juli heeft de politie een 20-jarige vrouw uit Doetinchem verhoord over een winkeldiefstal. De vrouw werd betrapt door het winkelpersoneel toen zij schoenen wegnam uit een schoenenzaak aan de Hamburgerstraat in Doetinchem.


Het winkelpersoneel zag de diefstal en alarmeerde de politie. De politie kwam ter plaatse en heeft de vrouw aangehouden. Zij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Lengel - schuurbrand                                      |

In de nacht van donderdag op vrijdag 17 juli is er een brand ontstaan in een schuur aan de Antoniusstraat in Lengel. De schuur is volledig uitgebrand.


De brandweer en politie ontvingen de melding rond 03:15 uur. De exacte oorzaak van de brand is nog onbekend. De eigenaar van de schuur heeft nog geprobeerd te blussen echter kon hij de brand niet bestrijden. De brandweer heeft de schuur 'gecontroleerd' laten uitbranden. Er is niemand gewond geraakt.

|     |Aalten - vrouw gewond na ongeval met scootmobiel          |

Een 81-jarige bestuurster van een scootmobiel is zaterdagmorgen 11 juli gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. De personenauto heeft mogelijk niets gemerkt en is doorgereden. De politie zoekt de automobilist en getuigen.


Het ongeval gebeurde rond 11:00 uur. De vrouw reed op haar scootmobiel over de Dijkstraat in Aalten. Zij wilde de rotonde bij de Dijkstraat/Ludgerstraat driekwart rond rijden om de Luggerstraat in te gaan. Een automobilist, die ook over de rotonde reed, zag de vrouw vermoedelijk over het hoofd en sloeg af richting Plein-Zuid. Hij reed tegen de scootmobiel aan waardoor de vrouw ten val kwam. Ze liep enkele blauwe plekken en een pijnlijk been op. De politie is op zoek naar de automobilist. De automobilist of getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

|     |Winterswijk - controles                                   |

De politie heeft donderdag 16 juli diverse controles in de gemeente gehouden. Aan het snelheidsgedrag werd aandacht besteed, maar ook aan de visserijwetgeving. Veertien bestuurders die te hard reden, krijgen hun boete thuisgestuurd.


De politie houdt met enige regelmaat controles in de wijken. Het gaat vaak om snelheidscontroles, waarbij de controlewegen geselecteerd worden naar aanleiding van klachten van buurtbewoners of weggebruikers.


Donderdag werd op twee 60-kilometerwegen (Bataafseweg en Meddoseweg) gecontroleerd en op de laatste weg reden elf bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 86 km per uur. Op de Jaspersweg en de Parallelweg waar men 50 mag rijden, bleken op de eerste weg drie bestuurders te hard te rijden. Hier was de maximum snelheid 66 km per uur.


Bij de Italiaanse meren en de Puls werden twintig vissers gecontroleerd. Zij bleken alle papieren voor elkaar te hebben.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --