Kamernet.nl biedt de beste mogelijkheid om geschikte kamer te vinden

17/07/2009 11:18

Kamernet.nl

Den Haag, 17 juli 2009 - Ruim 42 procent van alle kamerzoekenden zoekt momenteel actief via Kamernet.nl naar een geschikte kamer, dit blijkt uit onderzoek van Kamernet.nl. 37 Procent van alle kamerzoekenden is tevens op korte termijn (binnen nu en 3 maanden) op zoek naar een geschikte kamer.

Ongeveer 20 procent van de kamerzoekenden geeft aan hun netwerk van vrienden en kennissen in te zetten om een geschikte kamer te kunnen vinden. Andere kamerwebsites, anders dan Kamernet.nl, worden minder vaak bezocht. Slecht 14 procent van de kamerzoekenden geeft aan via een andere kamerwebsite te zoeken. 15 Procent van de kamerzoekenden hoopt een kans te maken op het vinden van een kamer via een woonstichting. Ongeveer 6 procent plaatst weleens een advertentie in een krant of ander offline medium. Een enkeling (3 procent) meldt zich bij een kamerbureau.

Nieuwe voorpagina Kamernet.nl

Kamernet.nl wordt door de meeste kamerzoekenden gezien als de beste bron voor het vinden van een geschikte kamer. 42 Procent van de kamerzoekende geeft aan dat als ze op zoek zijn naar een kamer zeker op Kamernet.nl kijken. Bas Geenen van Kamernet.nl "We zijn verheugd om bevestigd te krijgen dat onze site nog steeds als beste kamerwebsite wordt gezien. Sinds we in juli dit jaar de site van Kamernet.nl hebben vernieuwd, bieden we kamerzoekenden en kamerverhuurders een nieuwe ervaring en wordt het proces van zoeken en aanbieden makkelijker en efficiënter dan ooit te voren. We verwachten met deze en komende innovaties de beste kamerwebsite te blijven."

Om de kamerzoekenden nog beter van dienst te zijn, biedt Kamernet.nl onder andere de mogelijkheid om het meest actuele kameraanbod op maat nóg sneller per SMS te ontvangen.

Over Kamernet.nl

Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:

Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd http://www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (http://www.directwonen.nl).

Blog:

Van de grootste studentensteden van Nederland zijn op http://blog.kamernet.nl marktrapporten en alle pollresultaten aanwezig.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.kamernet.nl