Gemeente Tilburg

Datum

17 juli 2009

Swingende opening Tilburgse Kermis 2009

Piet Maes prijs voor Lauran Wijffels

De Tilburgse Kermis is geopend. Na het muzikaal spektakel van Percussieband Danza Danza en een openingswoord van burgemeester Vreeman en kinderburgemeester Nicky Eberson trakteerde volkszanger Wolter Kroes de aanwezigen op een mini-concert. Om half acht opende kermiswethouder Joost Möller de Tilburgse Kermis 2009.

"Het belooft weer een fantastische kermiseditie te worden. Ik hoop dan ook op veel zon, veel bezoekers en een goede sfeer," aldus wethouder Möller.

Piet Maesprijs
Lauran Wijffels heeft van de Stichting Kermis Cultuur de jaarlijkse Piet Maes prijs ontvangen. De Piet Maes prijs is een waarderingsprijs voor mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen voor het kermiswezen. Lauran Wijffels werkt als journalist bij het Brabants Dagblad. Vanaf zijn vijftiende reisde hij enkele jaren mee met verschillende Nederlandse kermisfamilies. In zijn vrije tijd schrijft hij voor het vakblad De Kermisgids. Hij maakte verschillende boeken over de Tilburgse Kermis en de kermis in het algemeen.

Kermis FM
Kermis FM is vrijdag om 14.00 uur van start gegaan met haar uitzendingen. Dit radiostation is in Tilburg en omgeving in de ether te beluisteren op 107.0 FM en wereldwijd via www.kermisfm.nl. Tien dagen lang houdt Kermis FM haar luisteraars op de hoogte van wat er speelt op de Tilburgse Kermis. Kermis FM houdt interviews met de kermisbezoekers, doet verslag van diverse attracties, brengt elk uur nieuws en draait natuurlijk muziek die op de kermis thuis hoort.

Verre Verwanten
Zaterdag 18 juli van 14.00 tot 14.45 uur zendt Verre Verwanten Radio van Teleac (Radio 5) een uitzending uit die gemaakt is op de Kermisexpositie van Stichting Kermis-Cultuur Nederland te Tilburg. Onder andere Bert van Houten en Hennie van Oers van Stichting Kermis-Cultuur Nederland vertellen over de kermisexpo én de Nederlandse kermisgeschiedenis.

Tillywood
Marc van Rijen, eindredacteur van Tillywood, heeft vrijdagavond een speciale kermiseditie overhandigd aan de Kermiswethouder. Tillywood is een tweemaandelijks gratis magazine voor jongeren in Tilburg.

Kermismis
Zondag 19 juli houdt Bernard van Welzenes om 11.00 uur de bekende KermisMis. Dit jaar is de mis bij de Autoscooter op het Besterdplein.