Gemeente Grave

Festiviteiten in Grave tijdens 4-daagse

Concerten op maandag- en donderdagavond

De feestelijkheden tijdens de vierdaagse zijn dit jaar weer uitgebreid. Ze gaan van start met een optreden van het vernieuwde Vierdaagseorkest op maandagavond 20 juli in de tent op het Hofplein/Hoofdwagt. Vervolgens vindt op donderdag 24 juli, ook in de tent, het traditionele zomeravondconcert plaats. Van 20.00 tot 22.00 uur verzorgt een 45-koppig militair muziekkorps uit Canada, de Royal Canadian Artillery Band, een Jazz Band concert voor de Graafse bevolking en andere belangstellen.

College ontvangt Graafse lopers

Het gemeentebestuur nodigt ook dit weer de 4-daagse lopers in de gemeente uit voor een gezellige bijeenkomst op het stadhuis en wel op zaterdag 18 juli om 10.30 uur. Daar zal de burgemeester de lopers bemoedigd toespreken en krijgen de wandelaars een Graafs t-shirt uitgereikt. Het shirt is voorzien is van de tekst âGrave, gastvrij ten voeten uit!â De lopers uit onze gemeente zullen daarmee duidelijk herkenbaar zijn.

Â

Grave in vlaggenparade

Enthousiaste wandelaars uit onze gemeente kunnen deelnemen aan de vlaggenparade en daarmee de gemeente vertegenwoordigen. De vlaggenparade vindt plaats op zondagavond vanaf 21.00 uur in het Goffertstadion in Nijmegen en vormt de officiële start van het Vierdaagse evenement.

Vlaggen langs de route

De doorkomst door Grave en Gassel wordt aanstaande vrijdag feestelijk gevierd. Versierde straten en veel muziek zorgen voor een gezellige sfeer in het centrum van Grave en Gassel. Het gemeentebestuur staat vanaf 6.30 uur op de Hoofdwagt om de wandelaars te begroeten en moed in te spreken. We willen de inwoners die langs de route wonen oproepen om de vlag uit te hangen en de auto elders te parkeren.

Â

Markt

De marktkramen van de warenmarkt worden opgesteld op het Hofplein en in de Hoofschestraat.Â

Â

Stadhuis vrijdag 24 juli open vanaf 9.00 uur

Nu het stadhuis niet meer aan de route ligt en goed bereikbaar is, is de Publieksbalie op 18 juli zoals gebruikelijk vanaf 9.00 uur (tot 13.00 uur) geopend voor alle diensten. Ook telefonisch is het stadhuis normaal bereikbaar.

Informatie Mevr. T. Winnemuller, cluster Communicatie en Bestuursondersteuning, (0486) 477 213 e-mail t.winnemuller@grave.nl.