Gemeente Voerendaal

\ 15/7/2009 - Franse koks bereiden zuurvlees in Voerendaal

Franse koks bereiden zuurvlees in Voerendaal

Op zaterdag 18 juli a.s. leren twee franse koks zuurvlees bereiden bij traiteur Quadakkers te Voerendaal.
De reden van het bezoek is het feit dat inwoners van Voerendaal op 19 en 20 september a.s. te gast zijn bij het jaarlijkse ovenfeest te Dieu in de regio Pays de la Meuse Noord Frankrijk. Waarom naar Dieu? In het voorjaar 2008 bracht een delegatie uit voornoemde streek een bezoek aan Voerendaal. Daarbij werden de eerste contacten gelegd om op meerdere terreinen tot een uitwisseling te komen. Het is een regio die meerdere overeenkomsten met Voerendaal heeft waaronder de ovens, de wijnboeren en de steengroeve. De streek bestaat uit 32 gemeenten met 18.000 inwoners. Deze streek wordt bestuurd vanuit Dieu.
Begin dit jaar kwam er een uitnodiging van de organisatie Traditions Meusiennes om op 19 en 20 september a.s. deel te nemen aan hun jaarlijkse ovenfeest.
Deze uitnodiging is voor de raadsleden Ine Hellwig en Jo Koenen en voorzitter van het Mannenkoor St.Remigius Jo Berholet een reden om het initiatief te nemen en te bekijken wie vanuit Voerendaal mee kan gaan naar Dieu.
De voorbereidingen voor deelname zijn gestart en een brede delegatie is bereid mee te gaan, waaronder lokale bakkers vanwege de Limburgse vla, de VVV Zuid-Limburg, Mannenkoor St.Remigius, de heemkunde vereniging Klimmen en een vertegenwoordiging van het gemeentebestuur.
Tijdens dit feest zal het typisch Limburgs gerecht zuurvlees door de Fransen worden bereid voor de Voerendaalse gasten.