Politie Groningen

Zaterdag 18 juli 2009

Provincie Groningen, 18-07-2009

Stadskanaal: winkeldief ingesloten

In een supermarkt aan de Poststraat heeft de politie vrijdagochtend een 34-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. De man bleek eerder diverse blikken bier uit de winkel te hebben weggenomen. Bij het opnieuw betreden van de supermarkt werd hij door het personeel herkend en deze waarschuwden de politie. De Kanaalster werd meegenomen naar het bureau en voor onderzoek ingesloten.

Groningen: aanrijding met twee gewonden

Op de Verlengde Bremenweg botste vrijdag een 21-jarige man uit Hoogezand met zijn auto tegen de auto van een 58-jarige Stadjer. De Hoogezandster verleende geen voorrang aan de Groninger, waarna beiden met elkaar in botsing kwamen en de auto van de man uit Hoogezand over de kop sloeg. Zowel de bestuurder als zijn 16-jarige passagiere moesten met borstletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. De voertuigen liepen forse schade op en werden weggesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: man weigert bank te verlaten

Een 53-jarige man uit Scheemda werd vrijdagochtend door de politie aangehouden nadat hij een bankgebouw aan het Burgemeester Schonfeldplein niet uit wilde. De man kon het niet eens worden met het personeel. Ondanks een drieëneenhalf uur lang gesprek vertikte de man weg te gaan. Na enkele vorderingen om te vertrekken werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg hij een proces-verbaal voor huis vredebreuk, waarna hij werd weggestuurd.

Groningen: met motor uit de bocht

Vrijdagnacht raakte een 29-jarige man uit Nieuwolda met zijn crossmotor op de Lijzijde van de weg. De man botste vervolgens met het voertuig tegen een ijzeren zuil. Ten gevolge van de botsing liep de verdachte zwaar letsel op. Hij werd met een gebroken wervel, vermoedelijk verbrijzelde knie en gebroken rechterarm in het ziekenhuis opgenomen. Vermoedelijk werd het ongeval veroorzaakt door een te hoge snelheid. Bovendien werd in het ziekenhuis geconstateerd dat de man mogelijk alcohol had gebruikt en daarvoor werd een bloedtest afgenomen. De politie stelt een verder onderzoek in.

Groningen: aangehouden voor belediging

Toen agenten afgelopen nacht bemiddelden bij een vechtpartij op de Grote Markt bleek een 20-jarige man uit Zuidhorn zich ernstig te moeten misdragen. Nadat de man meerdere keren werd gevraagd te vertrekken, begon de verdachte de agenten ernstig te beledigen. Ook het advies om daarmee te stoppen sloeg de man in de wind. Uiteindelijk mocht hij, ondanks zijn verzet, mee naar het politiebureau waar hij een proces-verbaal kreeg voor belediging.

Oude Pekela: vernieling en diefstal

In de vroege zaterdagochtend heeft de politie een 18-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. Getuigen zagen dat de man met enkele vrienden een bromfiets achter een woning aan de Burg.van Weringstraat had weggenomen. Bovendien bleek dat de verdachten nog een ruit hadden ingegooid en in een leegstaande woning de waterleiding hadden opengezet. Uiteindelijk wist de politie de 20-jarige man aan te houden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten en een verder onderzoek naar zijn maten wordt ingezet.

Appingedam: aanhouding na schietincident

Vanuit een woning aan de Prof.Cleveringplein werd vrijdagavond een 14-jarig meisje uit Appingedam met een luchtdruk pistool beschoten. Op aanwijzing van het slachtoffer werd door de politie een drietal mannen van 20, 22 en 19 jaar oud aangehouden. De mannen verklaarden dat zij betrokken waren bij het incident en met een luchtdruk pistool op omstanders hadden geschoten. De 20-jarige verdachte uit Appingedam verklaarde het meisje te hebben geraakt. Op aanwijzing van de verdachte werd het wapen in zijn woning aangetroffen en in beslag genomen. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: brede alcohol controle in de provincie

In de gehele provincie heeft de politie vrijdagavond en nacht een alcohol controle gehouden. Tientallen bestuurders van autos, motoren en bromfietsen moesten een blaastest afleggen. Enkele bestuurders kregen een boete opgelegd voor lichte alcoholovertredingen van rond de 0.5 promille. In totaal werden 9 bestuurders bekeurd, waaronder:


*Een 19-jarige jongen uit Groningen werd op de Noorderstationsstraat aangehouden. Hij bleek tijdens de test 0.75 promille alcohol te hebben. *Een 25-jarige inwoner van Loppersum werd in Zeerijp gecontroleerd. Hij bleek als bromfiets bestuurder 1,25 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Bovendien droeg hij geen bromfietshelm waarvoor eveneens een proces-verbaal werd opgemaakt.


*In Ten Boer werd een 20-jarige man uit Appingedam met zijn auto aangehouden. De man kreeg een stopteken maar hij ging er met zijn auto vandoor. Na een korte achtervolging door een motoragent werd hij alsnog in het dorp tot stoppen gedwongen. Ook hij bleek 0.75 promille in zijn bloed te hebben. Hij bleek bovendien geen rijbewijs te bezitten. Hij verliet met meerdere processen-verbaal voor alcohol, snelheid, negeren stopteken en geen rijbewijs het politiebureau.


*In Leek werd op de Tolberterstraat een 20-jarige man uit Kloosterburen aangehouden . Hij bleek bij controle 0.75 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Na controle van zijn gegevens werd vastgesteld dat hij ook nog niet in het bezit van een rijbewijs was. De verdachte verklaarde na het weekend zijn rijexamen te moeten doen. Een prima start dus!


*Onder invloed tegen een lantaarnpaal en enkele boompjes en vervolgens in de sloot beland. Dat overkwam een 23-jarige inwoner van Hoogezand. De man raakte onder invloed van alcohol met zijn auto van de weg. Door omstanders kon hij uit zijn auto worden gehaald. Agenten constateerden na een blaastest dat de man bijna 2.0 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs werd ingenomen en een proces-verbaal opgemaakt.