Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 18-07-2009

Aangehouden op gestolen motor

EMMEN Vrijdagnacht heeft de politie twee mannen op een gestolen motor aangehouden. Het gaat om een 18-jarige Amsterdammer en een 25-jarige man uit Purmerend. Ze reden op een motor over de Veldstukken, waar ze van een surveillanceauto een stopteken kregen voor controle. In plaats van te stoppen gingen ze er vandoor. Na een achtervolging, waarbij meerdere surveillanceautos zijn ingezet, werd de motor tot stoppen gedwongen op de Boerdijk. Daar vluchtten de beide verdachten elk een kant op. De een werd in het bouwland aangehouden; de ander werd later onderkoeld in een sloot aangetroffen. De motor, zo was inmiddels gebleken, stond als gestolen gesignaleerd. De twee verdachten zijn voor een nader onderzoek ingesloten. (2009027238)

Twee ongevallen met letsel op A32

MEPPEL Vrijdagmiddag rond 13.00 uur zijn twee inzittenden van een cabrio gewond geraakt bij een ongeval op de A32. Vanuit de richting Heerenveen was er ter hoogte van Meppel langzaamrijdend en stilstaand verkeer. De personenauto, met daarin een 51-jarige man en een vrouw, leeftijd niet bekend, uit Koog aan de Zaan, stond achteraan in de file. Een 67-jarige man uit Zundert in een vrachtauto merkte de file te laat op en botste achter op de cabrio. Deze botste daarna tegen een vrachtauto op de linkerstrook. De beide inzittenden zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Het verkeer is enige tijd omgeleid. (2009027118)

Omstreeks 15.30 ontstond op dezelfde plaats een soortgelijk ongeval, opnieuw bij een verkeersstremming. Een 36-jarige man uit Zwolle reed met zijn personenauto achter op een andere personenauto. De inzittenden hiervan, een 49-jarige man en een 50-jarige vrouw uit Zwolle, raakten bekneld. Zij werden door de brandweer uit de auto gehaald. Het dak is van de auto geknipt. De traumaheli is ter plaatse geweest. De beide gewonden zijn voor controle naar de Isalaklinieken in Zwolle gebracht. Het verkeer op de A32 is enige tijd omgeleid. (2009027160)

Alcohol in het verkeer

RODERESCH Vrijdagmorgen kreeg de politie een melding dat een auto aan de Norgerweg een weiland was ingereden. Terplekke bleek een 24-jarige man uit Roden met de auto in het weiland te staan. Hij moest, zo vertelde hij de politie, uitwijken voor een tegenligger. De bestuurder had gedronken, 0,65 promille, en kreeg als beginnend bestuurder een proces-verbaal. (2009027013)

ASSEN Vrijdagnacht controleerde de politie op de Stationsstraat een 20-jarige automobilist uit Assen. Hij had gedronken en scoorde 1,4 promille bij de blaastest. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (2009027206)

Vrouw meer dan twee maanden dood in woning

HOOGEVEEN Vrijdagavond heeft de politie in een woning aan de Hortensiastraat het lichaam van de 66-jarige bewoonster aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat ze begin mei is overleden. Vastgesteld is dat het een natuurlijke dood betreft. De politie kreeg vrijdagavond een melding van stankoverlast in het trappenhuis. Na een klein buurtonderzoekje werd duidelijk dat buurtbewoners de vrouw al een tijd niet hadden gezien en de brievenbus puilde uit. Agenten hebben vervolgens de deur geforceerd en troffen de vrouw dood in huis aan. Het lichaam is overgedragen aan een uitvaartondernemer. De politie heeft na enig zoekwerk familie op weten te sporen en deze ingelicht. (2009027198)

Gevluchte winkeldief aangehouden

Coevorden Vrijdagavond heeft de politie op het Stationsplein een 47-jarige man uit Coevorden aangehouden. Hij had eerder op de avond bij een supermarkt aan de Vaart in Nieuw Amsterdam een blikje drank gestolen. Nadat hij daarmee uit de winkel was gelopen zag een personeelslid van de supermarkt die er achteraan was gegaan, dat hij in de trein stapte richting Zwolle. De collegas in Coevorden werden ingeseind en toen de man even later in Coevorden uitstapte kon hij worden aangehouden. (2009027183)

Verdachten aangehouden wegens fietsdiefstal

HOOGEVEEN Vrijdagavond kreeg de politie een melding dat er mensen liepen op de bouwplaats aan het Raadhuisplein. Agenten gingen op onderzoek uit en troffen in een steegje drie jongens aan die bezig waren een slot van een fiets open te breken. Twee jongens uit Hoogeveen van 16 en 17 jaar werden aangehouden. De derde wist te ontkomen. Drie fietsen zijn meegenomen voor verder onderzoek. De jongens zullen nader worden verhoord en een onderzoek naar de derde verdachte loopt. (2009027204)

Aanvulling bericht vrijdag 20090269769

MEPPEL De verdachte die donderdagnacht een ongeval met letsel op de Hoogeveenseweg veroorzaakte en daarna doorreed, heeft na zijn aanhouding een blaastest afgelegd. Daarbij bleek dat hij ongeveer 1,7 promille alcohol in zijn bloed had.

Bejaarde fietser bestolen

BEILEN Vrijdag meldde een 84-jarige man uit Beilen zich bij de politie. Hij was een dag eerder, donderdagmiddag, toen hij op de Smalbroek fietste, aangesproken door een onbekende man met een Duits accent. Die had hem verteld dat hij geld nodig had omdat zijn vrouw in het ziekenhuis lag. De Beilenaar had zijn portemonnee gepakt en de man die om geld vroeg had helpen zoeken in de portemonnee. Even later, ondanks dat hij niets had gegeven, bleek er tachtig Euro uit de portemonnee verdwenen te zijn.

De politie krijgt de laatste maanden vaker van dit soort meldingen. Wildvreemde mensen vragen aan oudere mensen om geld. Of er wordt gevraagd om wisselgeld, waarbij degene die om geld vraagt, probeert met de vingers in de portemonnee te komen. Of er worden tegen spotprijzen gouden sieraden aangeboden. Keer op keer blijken de mensen dan geld of een pinpas kwijt te zijn. Ga niet argeloos op dit soort verzoeken in. Houd uw portemonnee in de zak en probeer een kenteken te noteren of te onthouden van de auto waar deze mensen in rijden en geef dit door aan de politie. De afgelopen tijd zijn diverse oudere mensen al op deze manier bestolen. (2009027002)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.