Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 18-07-2009

Bestuurder aangehouden na aanrijding met politieauto

OOSTERHOUT: Politiemedewerkers in burger parkeerden zaterdag rond 10.20 uur een onopvallende politieauto in een parkeervak op het Waterlooplein. Op het moment dat ze stopten kwam het voertuig wat voor hen geparkeerd stond naar achteren rijden. In eerste instantie kon de bestuurder van het politievoertuig een aanrijding voorkomen en toeterde. Maar de andere bestuurder reed door en er ontstond een aanrijding, waarna de bestuurder wegreed. Hij is op de Heimansgat in Nieuwendijk aangehouden. De 60-jarige bestuurder uit Oosterhout verklaarde tijdens verhoor geen auto te hebben gezien. Hij dacht dat zijn voertuig stopte omdat de handrem er nog op stond. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een bekeuring voor de snelheidsovertredingen die hij beging toen hij wegreed. Ook bleek hij nog een boete te hebben openstaan. Deze heeft de man betaald. Hierna is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na mishandeling vriendin

SPRANG-CAPELLE: De politie kreeg zaterdag omstreeks 04.30 uur melding van huiselijk geweld in een woning in Sprang-Capelle. Bij arriveren van de politie bleek de 26-jarige bewoner onder invloed van alcohol te zijn. Zijn 39-jarige vrienden verklaarde door haar vriend te zijn mishandeld. Hij had haar op de bank gegooid en meerdere keren
geslagen. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. In verband met zijn alcoholgebruik kon van hem pas in de ochtend een verklaring worden opgenomen. De man verklaarde dat er over en weer was geduwd, maar herinnerde zich niet de vrouw te hebben geslagen.

Beginnend bestuurder onder invloed aangehouden

SLEEUWIJK: De politie hield zaterdag om 03.10 uur een beginnend bestuurder onder invloed aan. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 465 ug/l. Het rijbewijs van de 20-jarige man uit Sleeuwijk is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt
proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw in verzekering na mishandeling vriend

GILZE: Op vrijdagavond kwam er rond 21.45 uur melding binnen bij de politie van huiselijk geweld. Bij arriveren van de agenten verklaarde een 26-jarige man in hun woning te zijn mishandeld door zijn vriendin. De vrouw zou hem onder invloed van alcohol met een asbak op zijn hoofd hebben geslagen, hebben bedreigd met een vork en bij de keel hebben gegrepen. Ook had ze meerdere vernielingen gepleegd. Reden zou zijn dat de man weigerde drank voor haar te gaan halen. De politie hield de 35-jarige vrouw aan en stelde haar in verzekering. Ze verklaarde dat ze ruzie had gekregen met haar vriend en er over en weer klappen en duwen waren uitgedeeld. Van gedupeerde is aangifte opgenomen. Hij hield letsel in zijn gezicht over aan de mishandelingen.

Vrouw aangehouden na schoppen zwangere buurtbewoner

LAGE ZWALUWE: Vrijdag kreeg de politie rond 20.00 uur melding vanuit een woning aan de Griendwerkerstraat. Hier bleek een zwangere vrouw te zijn mishandeld. Ze verklaarde door een buurtbewoonster in het gezicht te zijn geslagen en in haar buik te zijn geschopt. De 19-jarige vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De politie hield een 45-jarige vrouw aan als verdachte. Ze verklaarde veel overlast te ondervinden van haar buren en dit was vrijdag ontaard in een strubbeling. Ze verklaarde niet de bedoeling te hebben de vrouw iets aan te doen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 18-07-2009 17:10 | © Regio Midden en West Brabant |