Gemeente Winschoten


Bijeenkomst Eems Dollard Business Forum in theater Geert Teis

Op vrijdag 19 juli 2009 vindt, vanaf 15.00 uur in theater Geert Teis in Stadskanaal, de dertiende bijeenkomst van het Eems Dollard Business Forum plaats. Thema van deze bijeenkomst is `Verborgen schatten in de regio'.

Tijdens deze bijeenkomst zal iemand vanuit LOFAR inzichtelijk maken welke rol zij direct en indirect hebben, of zouden kunnen hebben, op onder andere ICT-innovatie en de high-tech impuls voor Noord Nederland. LOFAR is een uniek ICT-project ontstaan uit de ambitie van Nederlandse sterrenkundigen om het prille bestaan van ons Heelal waar te nemen. Daarvoor is een radiotelescoop nodig die honderd maal gevoeliger is dan de huidige telescopen. LOFAR ontwikkelt deze radiotelescoop uit een netwerk van tienduizenden sensoren (antennes). Deze kleine antennes zijn verdeeld over een gebied met een diameter van 350 kilometer en gekoppeld aan een supercomputer via een uitgestrekt glasvezelnetwerk.

Vanuit het perspectief van Sensor Universe wordt dit vertaald naar mogelijkheden voor o.a. regionale ondernemers die met behulp van sensortechnologie ontwikkelingen het gebied als technologies centrum zouden kunnen ontwikkelen. Senor Universe is een platform voor sensor technologie met het doel om bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en overheid samen te brengen.

Aansluitend zal vanuit het 3N Kompetenzzentrum worden gekeken naar de mogelijkheden en kansen voor grensoverschrijdende samenwerking. Het officiële gedeelte zal worden afgesloten met een discussie met als uitgangspunt dat informatie uitwisseling het uitgangspunt is voor innovatieontwikkeling. Innovatieontwikkeling kan de regionale economie versterken.

De middag wordt afgesloten met een Nederlands-Duitse netwerkborrel. Tijdens deze borrel hebben ondernemers de gelegenheid om contacten te leggen met potentiële klanten en/of zakenpartners.

Het Eems Dollard Business Forum is een gezamenlijk project van de steden Leer, Papenburg, Winschoten, Veendam en Staatskanaal, in samenwerking met de Kamer van Koophandel Noord-Nederland en de Industrie- en Handelskammer für Oost-Friesland en Papenburg met als doel om Duitse en Nederlandse bedrijven met elkaar in contact te brengen. Dit ter bevordering van de handelsbetrekkingen.

Deelname aan het evenement is gratis. Ondernemers kunnen zich aanmelden via e-mailadres: info@eemsdollardbusinessforum.nl. Het theater Geert Teis vindt u aan het Geert Teisplein nummer 2, 9501 VL Stadskanaal.