Bierbrouwer Bavaria organiseert Bavaria City Racing in Moskou

18/06/2009 15:15

Bavaria

Na de eerste succesvolle editie vorig jaar krijgt Bavaria dit jaar op 19 juli 2009 de kans om opnieuw Bavaria City Racing te organiseren in Moskou. Op het 4,5 km lange parcours dat dwars door het centrum van Moskou loopt zullen ook dit jaar weer bekende Formule-1 teams voor spektakel zorgen.

Het is uniek dat Bavaria van het Kremlin en het Moskouse stadsbestuur toestemming heeft gekregen om niet alleen dit jaar maar ook volgend jaar dit evenement te organiseren. Moskou laat zich niet afschrikken door de economische crisis.

De autoriteiten in de Russische hoofdstad zijn enthousiaste medeorganisatoren van het evenement. Vice-burgemeester Sergej Bajdakov zei vandaag op een persconferentie dat het project niet alleen een geweldige promotiekans is voor Moskou, maar tevens een impuls is voor de werkgelegenheid in de metropool met meer dan 10 miljoen inwoners.

Ten behoeve van Bavaria City Racing demonstraties zal het hart van de metropool een dag lang voor het verkeer worden afgesloten. Het parcours omsluit het Kremlin, al eeuwenlang het centrum van de Russische staatsmacht, en loopt langs de oevers van de Moskou-rivier die de Russische hoofdstad doorsnijdt.

De gerenommeerde Formule-1 teams van AT? Williams en Vodafone McLaren Mercedes nemen op uitnodiging van Bavaria deel aan de tweede editie van de Bavaria City Racing. McLaren neemt zijn topcoureur Heikki Kovalainen mee.

Het evenement vond voor het eerst plaats in 2008 onder massale belangstelling. Het Moskouse stadsbestuur verwacht dat er dit jaar nog meer bezoekers af zullen komen op het spektakel dat door Bavaria gratis aan de inwoners van Moskou wordt aangeboden.

"De Bavaria City Racing is in elk opzicht uniek in zijn soort," zegt Peer Swinkels, directielid van Bavaria. "Naast Rotterdam is Moskou de enige wereldstad die de ruimte geeft aan een motorsport-evenement op deze schaal. De stad Moskou zet zichzelf daarmee op de kaart."

In Nederland beleeft het fenomeen Bavaria City Racing al weer haar eerste lustrum. Op 16 augustus aanstaande rijden voor de vijfde keer Formule-1 coureurs door het centrum van de stad Rotterdam over de Willemsbrug, via de Coolsingel naar het Hofplein. Dit race-evenement trekt jaarlijks meer dan 500.000 mensen naar de binnenstad.

Dit jaar verzorgt de Spaanse tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso de demonstratie van het ING Renault F1 Team tijdens Bavaria City Racing in Rotterdam. De organisatie verwacht de komende weken nog meer bekende Formule 1-teams te contracteren.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.