Ex-internationals in unieke 'footvolleybattle'op Strand Scheveningen

25/06/2009 16:50

TBWA\Busted

Pepsi Footvolley Battle: let's kick some sand!

25 juni 2009 - Voetballegendes Brian Roy, Richard Witsche, Aron Winter, en de beste footvolleyprofs uit vier landen schoppen zondag 19 juli het mulle zand van strand Scheveningen overhoop in de grote Pepsi Footvolley Battle 2009. Niet eerder werd in ons land een event georganiseerd met zoveel wedstrijden en zo'n unieke line-up.

Ze blijven competitief, de ex-internationals Roy, Witsche en Winter. Hun Battle of the Legends mag dan vooral om de eer gaan: met hun grote ervaring in footvolley-events op onder andere Aruba, dagen de vedetten de beste amateurs uit.

Aron Winter: "Die jongens hebben vast een ijzeren conditie, wij zetten daar onze skills en ervaring tegenover. We zijn bovendien nog steeds fit en competitief. Winnen blijft altijd ons doel!"

Voor de nationale en internationale footvolley professionals uit onder andere Nederland, Duitsland, Spanje en Zwitserland staat er ook heel wat op het spel: zij gaan zondag 19 juli op het Pepsi Centrecourt een spectaculaire battle aan in een Vierlandentoernooi en een nationale wedstrijd.

Techniek, samenspel en conditie

Sinds in de jaren '60 enkele jonge Brazilianen op de stranden van Copacabana voor het eerst volleybalnetten gebruikten voor een potje 'futevolei', is deze combinatie van voetbal en volleybal wereldwijd een hit geworden. Met sinds kort een internationale Pro Footvolley Tour met supervedetten als Romario én al jaren als vast onderdeel van de training van amateurs en prof voetballers. Want footvolley is goed voor je techniek, samenspel en conditie. En dankzij de wereldwijde sponsoring van Pepsi en diens ambassadeurs Kaká, Henry, Fabregas, Messi, Lampard en Torres, zal de populariteit van footvolley de komende jaren nog verder toenemen.

Welke amateurs dagen de profs uit?

Zondag 19 juli zijn ook amateurspelers welkom op de footvolleyvelden naast het Brunotti Beachhouse aan het strand van Scheveningen. Via www.pepsi.nl kan iedereen zich met een team van 3 personen gratis inschrijven voor de Fun Battle. Gewoon, voor een ontspannen partijtje van 12 minuten of - voor de serieuze spelers - om aan het eind van de dag een kans te krijgen hun krachten te meten in het officiële toernooi met de echte professionals.





http://www.pepsi.nl