Gemeente Asten basisschoolkinderen bij De Schop

19 juli: sponsorloop basisschoolkinderen bij De Schop

In samenwerking met sportcomplex De Schop en de gemeente Asten heeft de werkgroep Zwembad Meerzorg Suriname een actie opgezet om bij te dragen aan de realisatie van een zwembad in de plaats Meerzorg in Suriname.

19 juli sponsorloop Astense basisschoolkinderen bij zwembad De Schop

Realisatie van zwembad in Suriname: ook u kunt helpen!

In samenwerking met sportcomplex De Schop en de gemeente Asten heeft de werkgroep Zwembad Meerzorg Suriname een actie opgezet om bij te dragen aan de realisatie van een zwembad in de plaats Meerzorg in Suriname. Van 3 t/m 19 juli halen Astense basisschoolkinderen geld op voor een sponsorloop die op zondag 19 juli plaatsvindt bij De Schop. Ook u kunt uw bijdrage leveren.

Project Zwembad Meerzorg Suriname

Schoolzwemmen is niet voor iedereen vanzelfsprekend, hoewel het belangrijk is dat alle kinderen op de wereld leren zwemmen. Daar kunnen we met z'n allen wat aan doen. In samenwerking met sportcomplex De Schop en met steun van de gemeente Asten heeft de werkgroep Zwembad Meerzorg Suriname een project opgezet zodat ook hier kinderen leren zwemmen. Kinderen van groep 3 t/m 8 van de Astense basisscholen kunnen meedoen aan een sponsorloop. Van 3 t/m 19 juli werven zij sponsors voor het project. Op 19 juli lopen zij rondjes op het speelveld achter de Schop en daarna mogen zij zwemmen in het tot tropisch zwemparadijs omgebouwde zwembad. Aan het eind van de dag vindt de feestelijke bekendmaking van de opbrengst van de actie plaats. De medewerkers van De Schop zetten zich ervoor in dat de opbrengst besteed wordt aan materialen om zwemles te kunnen geven in het zwembad in Suriname.

Meedoen met de actie

De komende weken gaan de basisschoolkinderen langs bij familie, kennissen en buren om een mooi sponsorbedrag bijeen te brengen. Vindt u het ook belangrijk dat kinderen in Suriname leren zwemmen? Doe dan mee en betaal een bedrag naar keuze aan de basisschoolleerlingen van Asten als ze bij u langskomen. Zijn de kinderen niet bij u aan huis geweest en wilt u toch iets doneren? Neem dan contact op met Tine Martens: tinemartens@mail.com, Harrie Verstijnen: harrieverstijnen@hotmail.com, of bel naar 06-30139454 of bel Jeanne Martens-Verstijnen, tel. 0493-693513.

Sluiting De Schop

Zwembad De Schop gaat van 25 juli 2009 tot begin januari 2010 dicht voor een verbouwing. In die tijd is er vervangend zwemwater geregeld bij Prinsenmeer in Ommel. Om het zwemseizoen in De Schop op een leuke manier af te sluiten, organiseert het zwembad van 19 t/m 25 juli 2009 (week 30) een tropische week. Die begint met de sponsormiddag voor het zwembad in Suriname.

Ontstaan van het idee

In de plaats Meerzorg in Suriname hebben inwoners het initiatief genomen om zwemles te geven in hun eigen privézwembad, omdat zwemonderwijs belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen en er regelmatig onveilige situaties ontstaan als kinderen met bootjes de rivier oversteken van Meerzorg naar Paramaribo. Nu is er nog behoefte aan goed lesmateriaal zoals kurkjes en plankjes om les te geven, lijnen om het zwembad mee af te zetten, trappen, een oefenbad en een wateropslag. Hiervoor is geld nodig. Toen de initiatiefnemers vernamen dat De Schop gaat renoveren, vroegen ze de medewerkers van het zwembad of ze eventueel overblijvende hulpmiddelen mochten hebben. Daarop is het initiatief ontstaan om de sponsorloop te organiseren om hen goede, nieuwe spullen te geven.