Politie Zaanstreek-waterland

Woninginbraken in Zaandam

Zaandam, 18-07-2009 o Verschillende bewoners uit de Rosmolenbuurt en omgeving deden aangifte van inbraak in hun woning of een poging daartoe. Meldingen zijn gekomen uit de Kopermolenstraat waar in ieder geval drie woningen werden 'bezocht', de Kokerstraat en de Oostzijde.

Op de Oostzijde hebben getuigen een mogelijke dader gezien nadat hij glasgerinkel was gehoord. Toen zij buiten kwamen zagen zij een man met rode schoenen en een zwarte trainingsbroek. Deze man vluchtte weg, achtervolgd door een van de getuigen. In de omgeving van het Smaal bedreigde de inbreker de getuige met een wapen. De getuige staakte daarop de achtervolging.

De inbraken zijn allemaal gepleegd aan de achterzijde van de woning. In de meeste gevallen werd toegang verkregen door op een vuilnisbak of tuintafel te klimmen en zo een bovenlicht te openen. Hierdoor kon een groter raam worden geopend.

De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en vraagt getuigen zich te melden. Ook als u slachtoffer bent geworden van deze dader(s) vraag de politie u aangifte te doen.

Tips en informatie om woninginbraak zoveel mogelijk te voorkomen leest u hier.