Gemeente Harderwijk


Waterfront toont nieuwe elan

19/07/2009

Het college heeft onlangs de voortgangsrapportage Waterfront goedgekeurd en aan de raad gepresenteerd. De voortgangsrapportage is een belangrijk instrument van het projectbureau Waterfront om de raadscommissie en de gemeenteraad van ontwikkelingen en de voortgang van het ambitieuze project op de hoogte te houden.

Een dergelijke rapportage verschijnt ieder kwartaal maar, zei de nieuw aangetreden wethouder voor het Waterfront Pieter den Besten, deze keer markeerde het wel een bijzonder moment: âMet deze voortgangsrapportage Waterfront sluiten we een periode af van tegenvallers en onzekerheden. Het Waterfront heeft nieuw elan gekregen door een aantal forse ingrepen. Voorop daarbij stond de versterking van de projectorganisatie. Het Waterfront is van groot belang voor Harderwijk. Een slagvaardige, deskundige organisatie is sterk bepalend voor het succes.â

In april nog werd het college door de raad kritisch aangesproken op de wijze waarop het project werd geleid. Verantwoordelijk wethouder Eijsenga trad hierbij terug. De afgelopen maanden hebben nadrukkelijk in het teken gestaan van vernieuwing. De organisatie is nu steviger verankerd in het stadhuis, en de nieuwe projectdirecteur Frank Brouwer kan met het benodigde mandaat slagvaardig handelen met partijen als het Waterfrontconsortium, de provincie en het Dolfinarium.

Het nieuwe projectbureau Waterfront pakt stevig door, zo blijkt uit de voortgangsrapportage. Wethouder Den Besten: âInmiddels zijn alle bestemmingsplanprocedures en risicoâs onder controle gebracht en is ook de grondexploitatie op orde. De planning is geactualiseerd en alles is in gereedheid gebracht om zo snel mogelijk met de uitvoering van het Waterfront te kunnen starten.â Tot de eerste concrete stappen behoren naar verwachting de aanleg van de nieuwste jachthaven De Knar en het openbare stadsstrand aan de Boulevard, mogelijk al eind volgend jaar. Kijk ook eens op www.waterfrontharderwijk.nl.


____________________