Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug 09.45 uur

Utrecht, 19-07-2009

Gevaarlijk rijgedrag

VEENENDAAL In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 juli is omstreeks 05.05 uur een 30-jarige man uit Veenendaal aangehouden voor het rijden onder invloed, roekeloos rijgedrag en het negeren van een stopteken door de politie.

Surveillerende agenten zagen die nacht een auto met hoge snelheid de kruising bij de Industrielaan oprijden. Agenten zetten de achtervolging in en toen bleek dat de automobilist 120 km/uur reed, terwijl de maximaal toegestane snelheid daar 50 km/uur bedraagt. Daarop gaven agenten de automobilist een stopteken. Hierop begon de automobilist nog harder te rijden en verdween hij uit het zicht van de agenten. Door het gebruik van een warmtebeeldcamera konden zij de verdachte alsnog aanhouden op de Kerkewijk. Na de eerste blaastekst bleek dat de man teveel had gedronken. Op het politiebureau wees de ademanalyse 220 ug/l uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd (vanwege de forse overschrijding van de maximaal toegestane snelheid) en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Woninginbreker aangehouden

DOORN De politie heeft in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 juli een woninginbreker aan de Vogelweide aangehouden.

Alerte buren hoorden in de woning naast hen lawaai en aangezien de bewoners niet thuis waren, vertrouwden zij de situatie niet. Hierop belden de buren de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen, hoorden zij een breekvoorwerp vallen aan de achterzijde van de woning. Agenten zagen vervolgens twee verdachten wegrennen, één van hen kon nog worden aangehouden. Het bleek dat de man verschillende inbrekerswerktuigen in zijn kleding verborgen hield. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De identiteit van de verdachte is nog onbekend, de politie heeft de woninginbraak in onderzoek.