Politie Utrecht

Persberichten Rijn en Venen 10.30 uur

Utrecht, 19-07-2009

Schennispleger aangehouden

WOERDEN De politie heeft vrijdagavond 17 juli een 46-jarige inwoner uit Wilnis aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van openbare schennis.

De politie kreeg die avond een melding dat een man zijn geslachtsdeel liet zien aan vier minderjarige kinderen die aan het spelen waren op een schoolplein aan de Rembrandtlaan. Toen agenten ter plaatse gingen, troffen zij in de buurt van het schoonplein een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Hierop is de man aangehouden een meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Rijden onder invloed en rijbewijzen ingevorderd

WILNIS Op vrijdagavond 17 juli is omstreeks 23.20 uur een 28-jarige man uit Mijdrecht aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

Surveillerende agenten zagen een automobilist vanaf een feestterrein aan de Herenweg met hoge snelheid wegrijden. Zij gaven de hem op de Herenweg een stopteken. Na de eerste blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Op het politiebureau wees de ademanalyse 700ug/l uit. Aan de man is proces-verbaal uitgereikt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

MAARSSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juli een 30-jarige man uit Maarssen aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Agenten zagen die nacht op de Straatweg en Verbindingsweg een automobilist slingerend op de weg rijden. Hierop gaven ze de automobilist een stopteken. Een eerste ademanalyse wees uit dat de man inderdaad teveel alcohol had genuttigd. Op het politiebureau wees de ademanalyse 640 ug/l uit. Aan de man is proces-verbaal uitgereikt en zijn rijbewijs is tevens ingevorderd.