Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 19-07-2009

17-jarige automobilist met drank op van de weg

GEESBRUG Zaterdagmorgen omstreeks 7.00 uur reed een 17-jarige jongen uit Noordseschut met een auto over de Coevorderstraatweg. Daar raakte hij naast de weg en raakte in een slip. Nadat de auto enkele keren over de kop was gegaan, kwam hij tot stilstand in de sloot naast de weg. De bestuurder mankeerde niets. Hij had gedronken en kwam bij de blaastest uit op een promillage van 1,4. Een rijbewijs voor de auto had hij uiteraard niet, maar wel een bromfietsrijbewijs. Dat is ingevorderd en voor de andere zaken zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009027241)

Alcohol in het verkeer

RODEN Zaterdagnacht reed een 19-jarige bromfietser uit Nieuw Roden zonder helm over de Brink. Hij kreeg een stopteken maar ging er vandoor. Na een achtervolging troffen agenten hem in het bos, waar hij zich probeerde te verstoppen. Naast een serie andere overtredingen, zoals geen bromfietscertificaat of rijbewijs en het rijden zonder helm en verlichting, had hij ook gedronken. De blaastest kwam uit op 0,9 promille. (2009027354)

ASSEN Zaterdagavond reed een 49-jarige man uit Groningen met zijn auto over de A28 terwijl hij had gedronken. Medeweggebruikers hadden de politie gewaarschuwd omdat het rijgedrag voor hen aanleiding was. De politie trof de auto bij Assen en gaf een stopteken voor controle. Daarbij bleek dat de man had gedronken, 0,7 promille. (2009027332)

Politie komt taxichauffeur te hulp

EMMEN Zaterdagnacht heeft de politie een 23-jarige man uit Klazienaveen aangehouden op de Hondsrugweg. Hij was behoorlijk dronken en vervelend naar een taxichauffeur. Toen dit de taxichauffeur te gek werd, sommeerde hij hem om de taxi te verlaten. Dat weigerde de man, waarop de politie erbij werd geroepen. Toen de lastige passagier uiteindelijk een van de agenten beloofde om hem op zijn neus te slaan werd hij aangehouden. Hij is ingesloten en zal, als hij weer aanspreekbaar is, worden verhoord. (2009027367)

Aanhouding na winkeldiefstal

ASSEN Zaterdagmiddag is een 18-jarige jongeman uit Bovensmilde aangehouden in een schoenenzaak op het Koopmansplein, omdat het alarm afging toen hij de winkel wilde verlaten. Hij had een paar schoenen in zijn tas. De jongen werd overgedragen aan de politie. Bij controle bleek dat hij nog twee paar gestolen schoenen, afkomstig uit een andere winkel, in de tas had. (2009027297)

Auto tegen garagebox; twee gewonden

EMMEN Zaterdagmiddag reed een 33-jarige man uit Emmen met zijn auto over De Dillen. Daar reed hij tegen een garagebox, vermoedelijk doordat hij op het gaspedaal trapte in plaats van op de rem. De bestuurder liep lichte verwondingen op aan zijn hoofd. Een passagier liep lichte brandwonden op door de airbag. Beide zijn ter plekke aan hun verwondingen behandeld. (2009027299)

Politie legt huisverbod op na huiselijk geweld

ASSEN Zaterdagmiddag heeft de politie een 55-jarige man aangehouden wegens huiselijk geweld ten opzichte van zijn huisgenoten. Naar aanleiding van de gebeurtenissen heeft de politie besloten tot een tijdelijk huisverbod. (2009027303)

Bromfietser gewond bij ongeval

VALTHERMOND Zaterdagmiddag is een 16-jarig meisje uit Valthermond gewond geraakt bij een ongeval op het Zuiderdiep. Ze reed daar met haar bromfiets in de richting van Valthe, toen ze vermoedelijk de stoeprand raakte en daarna kwam te vallen. De traumaheli is ter plaatse geweest. Het meisje is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. (2009027312)