Politie Gelderland-Zuid

Ongeregeldheden bij oefenwedstrijd NEC

Groesbeek, 19-07-2009 o Zaterdagavond is de voetbalwedstrijd van NEC tegen Germinal Beerschot uit Antwerpen afgelast. De oefenwedstrijd zou bij De Treffers in Groesbeek worden gespeeld, maar moest door ongeregeldheden worden afgelast.

Kort voor aanvang van de wedstrijd begon in het stadion een deel van de Belgische supporters onderling te vechten. Vervolgens trokken de vechtende supporters de tribune op en sloegen daar verschillende mensen uit het publiek. Ook werden stadionstoeltjes en reclameborden vernield. Bij de vechtpartij raakten ongeveer vijf mensen licht gewond. Op de Eerste hulp van het Radboudziekenhuis werden zij aan hun verwondingen behandeld. Een van de slachtoffers had een gebroken neus. Van drie slachtoffers is de identiteit bekend. Het gaat om Nijmegenaren van 23, 37 en 39 jaar oud.

De wedstrijd werd na de ongeregeldheden afgelast. De politie begeleidde de Belgische supporters (zo'n 70 supporters) naar hun autos en bussen. De bussen zijn door de politie tot aan de Belgische grens begeleid.

Voor de wedstrijd werd door supportes een steen door de ruit gegooid bij een woning aan de Herwendaalseweg. Het slachtoffer deed hiervan aangifte.

De politie doet naar onderzoek naar de toedracht en de betrokkenen.

(11)

Laatst gewijzigd 19-07-2009 10:20 | © Regio Gelderland-Zuid |