Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 19-07-2009

Aanhoudingen na verkeersconflict

UTRECHT - Vrijdagmiddag 17 juli rond 15.00 uur deed een 36-jarige Utrechtse fietser melding bij de politie dat hij in elkaar geslagen zou zijn door drie mannen. Het slachtoffer zou een verkeersconflict hebben gehad op het Plein van Berlage. Op aanwijzingen van de man konden agenten op de Marnixlaan een auto met de drie verdachten blokkeren en aanhouden. Omdat het slachtoffer aangaf dat de mannen mogelijk wapens in hun bezit hadden, hebben agenten met getrokken wapen de verdachten uit de auto weten te praten om hen vervolgens aan te kunnen houden. De drie, van 19, 22 en 27 jaar oud, uit Utrecht en De Meern, zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Bij hen werden geen wapens, maar wel harddrugs aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Zonder rijbewijs

UTRECHT Zaterdagochtend 18 juli zagen agenten rond 00.05 uur een 69-jarige automobilist uit Utrecht rijden op de Europalaan, van wie zij wisten dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Zij hebben de man hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau.. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker aangehouden dankzij alerte burger

UTRECHT Zaterdag 18 juli kreeg de politie rond 01.00 uur melding van een getuige die 1-1-2 belde toen hij een woninginbreker aan het werk zag bij een woning aan de Verenigingstraat. Agenten waren snel ter plaatse en konden een 20-jarige Utrechter aanhouden die aan het signalement voldeed. Bij de woning is inbrekersgereedschap veiliggesteld voor onderzoek. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Onder invloed

UTRECHT Zondagochtend 19 juli zagen agenten rond 05.00 uur een automobilist hard en slingerend rijden op de Einsteindreef. Zij hebben de 38-jarige automobilist uit Hilversum aangehouden. Een eerste blaastest wees uit dat de man teveel gedronken had. Op het politiebureau blies de man 805 ug/l. Zijn rijbewijs is vervolgens ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Auto-inbrekers aangehouden na 1-1-2-melding

UTRECHT Op zondagochtend 19 juli kreeg de politie rond 02.00 uur melding van een auto-inbraak op de St. Janshovenstraat. Een getuige belde direct 1-1-2 en gaf het signalement van twee jongens op een scooter door. Meerdere agenten hebben naar de twee gezocht en rond 02.40 uur konden zij worden aangehouden op het Neude. De twee, beide 20 jaar, uit Nieuwegein en Houten, zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Enkele, mogelijk gestolen, goederen en een inbrekerswerktuig zijn in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Harddrugs

DE MEERN Zondagochtend 19 juli kreeg de politie rond 00.45 uur melding dat een persoon harddrugs bij zich had bij een horecagelegenheid aan de Meerndijk. Een beveiliger had de 21-jarige Mijdrechter aangehouden en droeg hem over aan de agenten. De man moest mee naar het bureau voor verhoor, waar ook de drugs in beslag zijn genomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Overlast jeugd

UTRECHT Na een melding van geluidsoverlast in het park, zijn agenten zaterdagavond 18 juli rond 23.45 uur naar de Seychellen gegaan. Daar troffen zij een groep jeugd aan. Eén van hen gedroeg zich agressief naar de agenten, die de groep sommeerden om weg te gaan. Deze man, 28 jaar uit Nieuwegein, is daarop aangehouden voor openbare dronkenschap, overlast en belediging van de agenten. Hij moest mee naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij

UTRECHT Zaterdagochtend 19 juli zagen surveillerende agenten rond
01.30 uur een worsteling tussen vier mannen aan de Oudkerkhof. Agenten hebben twee mannen, beide 21 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, van de andere twee afgehaald. Bij de één is een nekklem toegepast en de ander kreeg handboeien om, om de openbare orde te bewaren. Zij zijn beide meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Fietsenheler aangehouden na 1-1-2-melding

UTRECHT Vrijdag 17 juli kreeg de politie rond 08.30 uur melding van een getuige die een man aan een fiets zag morrelen op de Tannhauserdreef. Omdat de getuige direct 1-1-2 belde en een duidelijk signalement opgaf, konden agenten snel de 22-jarige man op de M. v. Parmadreef aanhouden. De man verklaarde eigenaar van de fiets te zijn, die als gestolen geregistreerd stond. Daarop is hij aangehouden voor heling. De fiets is teruggegeven aan de eigenares, die achterhaald kon worden omdat zij aangifte van de diefstal had gedaan. De heler kreeg een geldboete opgelegd.