Politie Utrecht

Persberichten Eemland Zuid 11.30 uur

Utrecht, 19-07-2009

Tasjesdief aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft op vrijdagavond 17 juli omstreeks 19.00 uur een 20-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van beroving.

Het slachtoffer, een 50-jarige vrouw uit Harderwijk, liep die bewuste dag om 18.15 uur samen met twee kennissen in het Plantsoen Noord. Zij waren op weg naar hun auto. Toen werd het slachtoffer aangesproken door een vrouw die vroeg of zij haar kon helpen met haar telefoon. Hierop zette het slachtoffer haar tas op de grond. Plotseling kwam er een man aan rennen die haar handtas wegnam. Het slachtoffer probeert nog achter de tasjesdief aan te rennen, maar het lukt haar niet de man in te halen.

Het slachtoffer alarmeerde vervolgens de politie. Nadat zij een goed signalement had doorgegeven, troffen de agenten de verdachte aan op de Cabotstraat. Hij is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier bekende hij de beroving. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Oproep getuigen: beroving met vuurwapen

AMERSFOORT De politie is op zoek naar één van drie mannen die ervan verdacht worden een gewapende beroving gepleegd te hebben.

De beroving vond plaats op vrijdag 17 juli rond 13.00 uur op Den Wijnbergh. Het slachtoffer, een 48-jarige man uit Polen, was aan het sleutelen aan zijn autoambulance (vervoermiddel om autos te vervoeren). De man werd door twee mannen geslagen en onder schot gehouden met een vuurwapen. Er werd geschreeuwd en toen de man wist weg te rennen, werd hij in zijn bil gestoken. Eén van de mannen reed weg met de autoambulance en de ander stapte bij een derde man in een rode auto en reed weg. Zij reden weg richting de Diamantweg.

Andere agenten, die nog niet wisten van de beroving, zagen de autos op de Van Weerden Poelmanweg te Soest staan. Zij vertrouwden de situatie niet helemaal en controleerden de voertuigen. Daarbij rende één van de mannen het bos in. Op dat moment kregen de agenten informatie door dat de mannen verdacht werden van de beroving en hielden de twee mannen (van 24 jaar uit Soest en 26 jaar uit Amersfoort) die daar nog waren, aan. In de rode auto troffen de agenten een vuurwapen aan.

Meerdere agenten en een helikopter werden ingezet in de zoektocht naar de derde man, die een negroïde uiterlijk heeft.

De politie vraagt getuigen, of mensen die meer van de beroving weten en/of weten wie de derde verdachte is, contact op te nemen via 0900-8844.

Mishandeling

AMERSFOORT Vrijdagmiddag 17 juli kreeg de politie rond 17.00 uur melding dat een 30-jarige man op de Pullstraat geslagen was door een andere man. Het slachtoffer had kinderen uit de speeltuin weggestuurd die zijn kind pestten. Daarop was de vader van één van de kinderen verhaal komen halen, waarbij hij de man sloeg. Op aanwijzingen van een getuige konden agenten een 45-jarige Amersfoorter aanhouden op de Methorststraat op verdenking van de mishandeling. De man moest mee naar het bureau voor verhoor.