KNHS


Vrieling wint Derby van Falsterbö
19 juli 2009
Vrieling - Nerina 1

1 | 2

FALSTERBO (KNHS) - Met de schimmelmerrie Nerina heeft Jur Vrieling (Holwierde) zaterdagmiddag de zware Derby van Falsterbö gewonnen. Dat Vrieling in vorm was met dit paard bewees hij al op vrijdag, door ook de kwalificatiewedstrijd voor deze Derby winnend af te sluiten. In deze kwalificatiewedstrijd gingen maar liefst 79 combinaties van start en realiseerde Vrieling met Nerina de tweede tijd.

De schimmelmerrie debuteerde onder Henk Wieberdink in de sport en werd daarna door Mareille Schröder uitgebracht. In 2004 kwam de merrie bij Vrieling, om in 2006 weer verkocht te worden. Maar inmiddels is de merrie terug bij Jur Vrieling en in Falsterbö boekte deze combinatie de eerste internationaal aansprekende winst.
De Zweed Peder Fredericson was met Maloubet de Pleville weliswaar iets sneller dan Vrieling, maar hij noteerde wel de ene springfout die Vrieling niet maakte. In de Derby met traditionele wallen gingen 28 combinaties van start en Jur Vrieling met Nerina en Eric van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Cannelina behoorden tot het groepje van zes combinaties die met één springfout aan de finish kwamen. Omdat geen enkele combinatie er in was geslaagd foutloos te blijven was een barrage tussen de 'vierfouters' noodzakelijk. In deze beslissing brengende barrage waren Vrieling en Nerina de snelsten en legde Eric van der Vleuten beslag op de derde plaats. Leon Thijssen (Baarlo), die met Troy van start was gegaan noteerde in het basisparcours, maakte drie springfouten en werd 13de. Voor Vincent Voorn (Dinteloord) en Audi's Reflection was de opgave te zwaar en zij staakten de strijd.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.falsterbohorseshow.com

Uitslag Derby (za):


1) Jur Vrieling (Holwierde) - Nerina (Amaretto I x Purioso) - 4 / 0 - 48.90

2) Tina Lund (Den) - Zamiro - 4 / 0 - 49.27
3) Eric van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Cannelina - 4 / 0 - 50.10 13) - Leon Thijssen (Baarlo) - Troy (Calvados x Jasper) - 12

Foto's Jur Vrieling met Nerina door: Remco Veurink - www.jmint.eu en www.melissen.net