Politie Limburg-Zuid

Buurtbewoners verijdelen overval

Buurtbewoners hebben gisteravond een overval voorkomen op een woning annex winkel in de Meelovenstraat in Brunssum. Hierbij hebben zij één van de drie verdachten weten te overmeesteren en hem overgeleverd aan de politie.
Rond half twaalf gingen kennissen van de bewoners poolshoogte bij hen nemen. Dat deden ze omdat een dag eerder rond die tijd de bewoners hen hadden gebeld met de mededeling dat zij hard gebonk op de voordeur hadden gehoord. De bewoners hadden niet durven openmaken, maar wel hun kennissen, een man en een vrouw, daarvan op de hoogte gesteld. Die zijn toen een groot deel van de nacht bij de angstige bewoners gebleven.
Op het moment dat de man en vrouw gisteravond het huis in de Meelovenstraat naderden, zagen zij dat drie personen op de deur van de woning bonsden en even later wegrenden. De drie verstopten zich in nabij gelegen bosjes. Inmiddels had de man een familielid en een kennis gebeld met het verzoek om te assisteren. Toen de drie weer richting de voordeur liepen, inmiddels met bivakmutsen op hun hoofden en breekijzers in de hand, omsingelden de buurtbewoners de tuin van de woning. De drie renden er plotseling snel vandoor. Uiteindelijk werd één van de verdachten met bivakmuts en breekijzer door het familielid in de kraag gegrepen. Het betreft een 18-jarige jongeman uit Brunssum.

19-07-2009, Brunssum