Politie Haaglanden

Getuigen mishandeling gezocht

Den Haag, 17-07-2009 o De recherche van Bureau Hoefkade zoekt getuigen van de ontvoering en mishandeling van een 30-jarige Hagenaar, donderdag 16 juli omstreeks 18.00 uur.

De man liep omstreeks 17.55 uur op de Spinozastraat, ter hoogte van de Slijpmolen, toen hij werd aangesproken door twee vermoedelijk Oost-Europese mannen. De mannen namen hem mee naar een donkerkleurige personenauto waarin een derde man zat te wachten. De man kreeg klappen en werd vervolgens door het drietal in de kofferbak van de auto gestopt. Na een korte autorit, stopte de auto op een parkeerplaats van het voormalige ADO-stadion in het Zuiderpark. Daar werd de man wederom geslagen en bedreigd, waarna hij opnieuw plaats moest nemen in de auto . De auto reed aan de zijde van het Veluweplein het Zuiderpark uit. Via het centrum van Den Haag kwam de auto uiteindelijk terug op de Slijpmolen. Daar slaagde het slachtoffer er omstreeks 18.55 uur in aan zijn belagers te ontsnappen en naar het politiebureau te rennen. Daar deed de man aangifte. Hij hield aan de mishandeling vermoedelijk alleen een paar blauwe plekken over.

De recherche onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden. Heeft u iets gezien van het incident op de Slijpmolen of van de mishandeling in het Zuiderpark? Heeft u informatie over de daders of de auto waarin zij reden. Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Hoefkade via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.