Politie Haaglanden

Persberichten 19 juli

Haaglanden, 19-07-2009

Jongens aangehouden na steekpartij

Den Haag Een woordenwisseling tussen een groep Hagenaars mondde vrijdag 17 juli uit in een vechtpartij waarbij een 18-jarige Hagenaar werd neergestoken. Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding dat er op het Panamaplein gevochten zou worden. Ter plaatse bleek de 18-jarige Hagenaar vier steekwonden te hebben en inmiddels naar de huisartsenpost te zijn gelopen. Hij werd direct naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat hij een klaplong en een gebroken middenhandsbeentje had opgelopen. Drie 16-jarige Hagenaars en een 18-jarige Hagenaar werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het voorval. Uit de verhoren bleek dat één van de 16-jarigen degene was die het slachtoffer had neergestoken. Tegen de vier aangehouden verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. Omdat het slachtoffer degene was die als eerste een schop uitdeelde, werd ook hij als verdachte verhoord en is tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer is inmiddels aan de beterende hand. Drie verdachten mochten na verhoor naar huis. De verdachte die gestoken heeft, wordt op maandag 20 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Vermiste teruggevonden met behulp van sms-alert

Den Haag - Een zeer verwarde 85-jarige man, die sinds vrijdagavond 17 juli rond 21.00 vermist werd, is de volgende dag met behulp van SMS-alert teruggevonden. De politie zocht zaterdag uitgebreid naar de Hagenaar in de omheving van de Uithof. Hierbij werd de helicopter en een speurhond ingezet. Ook werd een sms-alert verstuurd naar ruim 2100 deelnemers, met de vraag om uit te kijken naar de vermiste man. Een oplettende deelnemer belde rond 14.30 uur de politie toen hij op de kruising van de Escamplaan en de Lozerlaan een verwarde man zag lopen die voldeed aan het signalement. Het bleek inderdaad te gaan om de vermiste man.

Agressief kwartet

Den Haag - Bij een uitgaansgelegenheid aan het Spui hebben politieagenten zaterdagochtend twee mannen en twee vrouwen aangehouden. Rond 04.15 uur zetten beveiligingsmedewerkers een 30-jarige man uit Den Haag uit de uitgaansgelegenheid. De Hagenaar was het hier niet mee eens en zorgde voor veel commotie. Ook bedreigde hij de beveiligingsmedewerkers. Toen politieagenten poolshoogte gingen nemen en de man aan wilden houden, keerde de woede van de man zich tegen hen. Ook een vriend en twee vriendinnen van de man bemoeiden zich ermee. Ze beledigden de agenten en één van hen deelde zelfs een karatetrap uit. Het agessieve drietal (twee vrouwen van 22 en 23 uit Zoetermeer en Den Haag en een 46-jarige Hagenaar) werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Zes scooterdieven aangehouden

Den Haag - Politieagenten hielden zondagochtend 19 juli zes jongens aan, die ervan worden verdacht een scooter te hebben gestolen op de Valkenboskade. Een oplettende getuige meldde rond 01.45 uur bij de politie dat hij had gezien hoe een groep jongens een scooter wegnam en in een busje laadde. Politieagenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in en trof het busje met de verdachte én de scooter op de kruising van de Weimarstraat en de Valkenboslaan. De jongens (in de leeftijd van 13 tot 19 jaar, uit Den Haag, Vlaardingen, Spijkenisse en Rotterdam) zijn ingesloten op het politiebureau. Daar werden ook de ouders van de minderjarige jongens op de hoogte gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Heterdaad diefstal kentekenplaat

Den Haag Politieagenten betrapten zondagochtend 19 juli een man op heterdaad, toen hij de kentekenplaten van een auto stal. De agenten zagen de 39-jarige man rond 07.30 uur gehurkt zitten bij een auto die geparkeerd stond op de Broekslootkade. Hij had de kentekenplaten er reeds afgeschroefd. De dief probeerde nog te vluchten, maar zonder resultaat: hij werd ingesloten op het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Beschonken bestuurder te water
Leidschendam Een 31-jarige Hagenaar belandde zaterdag 18 juli omstreeks 03.00 uur met zijn auto in het water van de Stompwijkseweg. Agenten kregen de melding dat er een auto te water was geraakt en troffen ter plaatse een auto in het water en op de kant twee mannen en een hond aan. De 31-jarige was naar eigen zeggen de bestuurder en eigenaar van de auto, die hij sinds een maand in zijn bezit had. De man verklaarde dat de auto in de bocht was gaan glijden en dat hij vervolgens de macht over het stuur kwijtraakte en het water in reed. Beide inzittenden en de hond kwamen met de schrik vrij. Omdat de Hagenaar naar alcohol rook, moest hij een blaastest doen. Hij werd aangehouden en blies op het bureau 420 ugl. Zijn rijbewijs bleek sinds anderhalve maand te zijn verlopen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. De brandweer takelde de wagen op het droge waarna deze werd afgevoerd door een bergingscentrale.

Man aangehouden voor mishandeling vriendin
Leidschendam Agenten kregen zaterdag 18 juli omstreeks 01.15 uur de melding dat er op een parkeerplaats aan de Rietpolderweg iemand mishandeld zou worden. Op de parkeerplaats troffen de agenten een 21-jarige Leidse aan die op de grond lag terwijl haar 21-jarige Leidse vriend flink tegen haar tekeer ging. De Leidenaar werd aangehouden. De vrouw deed op het politiebureau aangifte van mishandeling door haar partner. De Leidenaar wordt op maandag 20 juli voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Beschonken fietser maakt brokken
Wassenaar Een 44-jarige Katwijker raakte vrijdag 17 juli lichtgewond toen hij op de Wassenaarseslag werd aangereden door een auto. De man reed omstreeks 20.40 uur met zijn fiets de oversteekplaats voor fietsers op en verzuimde daarbij voorrang te verlenen aan een naderende auto, bestuurd door een 31-jarige Amsterdammer. Een aanrijding was onvermijdelijk. De fietser had door de botsing een pijnlijke schouder en wat schaafwonden. Omdat de agenten vermoedden dat hij alcohol gedronken had, hielden zij hem aan. Op het politiebureau blies hij 420 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Mannen aangehouden voor vernieling fietsen
Rijswijk Naar aanleiding van een melding van een getuige dat er twee mannen een fiets probeerden te stelen op de Merellaan, gingen agenten zondag 19 juli omstreeks 05.45 uur poolshoogte nemen. In de omgeving troffen zij twee mannen aan, een 23-jarige Delftenaar en een 22-jarige man uit Den Hoorn, die voldeden aan het door de getuige opgegeven signalement. Eén fiets bleek in de sloot te zijn gegooid een tweede fiets was vernield. De twee zijn op het bureau ingesloten en zullen nog gehoord worden.

Koperdief betrapt
Honselersdijk Een 22-jarige vrouw uit Haarlemmermeer werd zaterdag 18 juli op heterdaad betrapt toen zij bij de veiling aan de Dijkweg met een onbekend gebleven man probeerde koper weg te nemen. Omstreeks
02.45 uur ging het alarm op het dak van het complex af en zagen beveiligers op camerabeelden dat een man uit een personenauto stapte. In de auto bleef een vrouw zitten. Agenten spraken de vrouw in de auto aan. Zij had geen aannemelijke verklaring voor haar nachtelijke aanwezigheid op het parkeerdek. Toen de agenten op het dak een kniptang en wat losgeknipte stukken koper aantroffen, hielden zij haar aan. De recherche onderzoekt de zaak en de onbekend gebleven mannelijke verdachte.

Man aangehouden met imitatie merkkleding
Monster Surveillerende agenten zagen zaterdag 18 juli op de braderie op het Kerkplein een marktkraam vol ondergoed en poloshirts van bekende merken. Omdat zij vanwege de lage prijs de echtheid van de kleding niet vertrouwden, besloten zij de kleding in beslag te nemen en op het politiebureau te laten onderzoeken. De marktkraamhouder, een 58-jarige Rotterdammer, werd aangehouden. Op het politiebureau bleken de kledingstukken niet origineel te zijn. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt de zaak.

Recalcitrante verdachte aangehouden voor mishandeling Delft De politie kreeg zaterdag 18 juli omstreeks 22.30 uur de melding dat in een woning aan de Choorstraat een mishandeling had plaatsgevonden. Ter plaatse troffen agenten een 36-jarige vrouw aan die letsel in haar gezocht had. De veroorzaker van dit letsel zou zich in een schuurtje op het dakterras bevinden. In het schuurtje troffen de agenten een 32-jarige Delftenaar aan die zich hevig verzette tegen zijn aanhouding. De agenten konden de man met moeite onder controle brengen. Nadat de man één van de agenten tegen de arm schopte, werd pepperspray gebruikt om de man onder controle te brengen. Op het politiebureau spuugde de man tijdens de voorgeleiding de hulpfficier van justitie in het gezicht. Tegen de agressieve verdachte werd proces-verbaal opgemaakt. De agent deed aangifte van mishandeling door de verdachte. De man bleek nog een openstaande boete van 120 euro te hebben.

Jongens aangehouden voor diefstal scooter
Nootdorp De politie hield zaterdag 18 juli drie jongens aan in verband met de diefstal van een scooter vanuit de gemeenschappelijke garage aan het Zonnehof. Een getuige zag zaterdag 18 juli omstreeks 03.15 uur vanuit zijn raam drie jongens de scooter stelen en belde de politie. Inmiddels waren de jongens gevlogen. Na toestemming van een Officier van Justitie werden de drie, een 16-jarige Nootdorper en twee Hagenaars van 15 en 16 jaar, op aanwijzing van de getuige aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Bijna vijf keer teveel gedronken

Zoetermeer Een 29-jarige Rotterdammer werd zondag 19 juli betrapt op rijden onder invloed. Agenten zagen de man omstreeks 02.10 uur over de Europaweg slingeren. De man negeerde een stopteken, maar merkte uiteindelijk de zwaailichten van de politiewagen wèl op waarna hij alsnog stopte. Hij werd aangehouden en blies op het politiebureau 1050 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.