Ingezonden persbericht




Sterke race van de DeGraaf Grand Prix rijders Danny Webb (8e) en Randy Krummenacher (11e) in Duitsland

De Alice Motorrad Grand Prix Deutschland is voor het DeGraaf Grand Prix Team na een dramatische kwalificatie positief afgesloten. De Britse rijder Danny Webb reed naar een uitstekende 8e positie en de Zwitser Randy Krummenacher reed van de laatste startrij naar een super 11e positie in de race.

De warming-up sessie in de ochtend werd verreden op een half natte baan. De baan werd steeds droger in de 20 minuten durende sessie en in de laatste vijf minuten was het mogelijk om met de droogweer banden te rijden. Het DeGraaf Grand Prix Team koos om de laatste vijf minuten niet meer te rijden en te concentreren op de race.

De kwalificatie sessie was uitermate slecht verlopen voor de DeGraaf Grand Prix rijders. Danny Webb maakte een harde val mee en moest vanaf de vijfde startrij starten op een 17e positie. Met een goede start kwam Webb gelijk al in de top 10 terecht en knokte de hele race voor een top 10 positie. In de laatste ronde kwam Marc Marquez ten val en schoof Webb zelfs op naar een uitstekende 8e positie. Na vier keer niet de finishvlag te hebben gezien is de Brit sterk terug gekomen en pakt 8 waardevolle punten voor het kampioenschap.

Randy Krummenacher kwam in de kwalificatie zelfs buiten de kwalificatie limiet door een technisch probleem. De organisatie besloot de Zwitser toch te laten deelnemen aan de race en dat bleek erg goed uit te pakken. Startende vanaf de laatste startrij wist Krummenacher met een wereld start gelijk een 10-tal plekken te pakken. Echter in de eerste bocht kwam Krummenacher in aanvaring met een andere rijder en hierdoor werd het schakelpedaal verbogen. Met dit mankement moest de Zwitser de race rijder maar kwam op een geweldige 11e plek uit! Het DeGraaf Grand Prix Team kan uiteindelijk op een geslaagd weekend terug kijken en gaan met 13 punten in de zak naar de volgende race op Donington Park in Engeland.

Danny Webb (8e): "Na mijn valpartij in de kwalificatie heb ik mijzelf alleen geconcentreerd op het uitrijden van de race. Ik wilde geen risico's nemen en proberen een goede race pace aan te houden. Deze instelling heeft zijn vruchten afgeworpen en ben ik na een viertal 0 scores erg blij met deze achtste positie! Dit geeft mij veel vertrouwen voor mijn thuis race volgende week in Engeland. Ik moet deze stijgende lijn vast houden en dan kan het nog een mooi seizoen worden."

Randy Krummenacher (11e): "Ik ben enorm blij met dit resultaat! Ik moest bijna als laatste aan de race beginnen maar ik probeerde een goed ritme aan te houden en dat levert mij nu 5 punten op. In de eerste bocht kwam ik in aanraking met een andere rijder waardoor mijn schakelpedaal bijna was afgebroken. Met het kromme pedaal heb ik het uiterste uit de motor gehaald en sta ik er eigenlijk versteld van dat ik nog een zodanige goede race heb kunnen rijden. Volgende week is alweer de volgende race en dan ga ik voor een top 10 klassering."