Politie Twente

Persberichten Politie Twente zondag 19 juli 2009


Onder invloed verkerende automobilist rijdt door na aanrijding Almelo
Op 19 juli heeft de politie Twente in Almelo een beginnende bestuurder aangehouden voor het doorrijden na het veroorzaken van een aanrijding. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

In de nacht van zaterdag op zondag 19 juli omstreeks 00.30 uur, meldde een 19-jarige Almelose automobiliste dat op de Van Rechteren Limpurgsingel haar auto aan de achterzijde was aangereden en dat de veroorzaker was doorgereden. Haar 20-jarige passagier werd met rugklachten uit voorzorg per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De veroorzaker, een 27-jarige Almeloër, kon omstreeks 01.30 uur op de Schelfhorstweg worden aangehouden. Op het politiebureau blies de 27-jarige, 1,3 promille. Omdat hij een beginnende bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (200909011869)

Huisverbod
Losser
De politie Twente heeft zaterdag 18 juli, omstreeks 18.00 uur, een 40-jarige man uit Losser aangehouden in verband met huiselijk geweld. De 40-jarige is in verzekering gesteld en heeft een huisverbod opgelegd gekregen. Voor alle betrokkenen is hulpverlening gestart.

Waarom Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. (2009011790)

Automobilist kan rijbewijs inleveren Enschede
De politie Twente heeft in de vroege ochtend van zondag 19 juli het rijbewijs ingevorderd van een 46-jarige Enschedeër omdat hij weer onder invloed van alcohol in zijn auto reed.

Zondag 19 juli omstreeks 04.30 meldt een oplettende taxichauffeur dat een automobilist de gehele rijbaan nodig heeft. De gearriveerde politieagenten geven de bestuurder een stopteken, waaraan hij voldoet. Als ze de bestuurder, een 46-jarige Enschedeër, aanspreken ruiken ze dat hij alcohol heeft gedronken. Als de blaastest dit bevestigd wordt hij aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blaast hij 1,6 promille. Omdat het een recidive betreft, is zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2009011904)

Brandstichting auto
Enschede
Zondagnacht 19 juli is de auto van een 35-jarige Enschedeër volledig uitgebrand. Er zijn sporen aangetroffen waardoor de politie uitgaat van brandstichting. Zij is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden.

Zondagnacht 19 juli kregen brandweer en politie, omstreeks 01.15 uur, melding dat aan de Beltumbrink een personenauto in brand stond. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Uit het ingestelde politieonderzoek is gebleken dat het om brandstichting gaat. Daarom doet zij een beroep op eventuele getuigen om zich te melden. Hebt u informatie, belt u dan met de politie Twente in Enschede. Dit kan via 0900-8844 of eventueel via meld misdaad anoniem 0800-7000. (2009011871)

Twee dronken snorfietsers aangehouden Almelo
De politie in Almelo heeft zondagnacht 19 juli, omstreeks 00.15 uur, twee snorfietsers aangehouden omdat zij hun voertuig bestuurden terwijl zij onder invloed van alcohol verkeerden.

Surveillerende agenten zien zondagnacht omstreeks 00.15 uur twee snorfietsers rijden over de Eilandbrug. Zij hebben beiden een kind achterop en vallen op door hun rijgedrag. Als de agenten beide snorfietsers, een 47-jarige Almelose en een 43-jarige Almeloër, staande houden om hen aan te spreken op hun rijgedrag, ruiken ze dat beide snorfietsers duidelijk onder invloed van alcohol verkeren. De 43-jarige Almeloër gaat er vandoor. Hij kan op de Parallelweg worden aangehouden, hij heeft dan al zijn passagiere bij haar moeder afgezet. De passagier van de 47-jarige wordt door agenten naar huis gebracht. Zowel de 47-jarige als de 43-jarige moeten aan het bureau een ademanalyse ondergaan. De 47-jarige blaast 2,1 promille en de 43-jarige, 2,2 promille. De 43-jarige moet zijn rijbewijs inleveren. De 47-jarige, die niet over een rijbewijs of bromfietscertificaat beschikt krijgt een extra proces-verbaal opgelegd. (2009011863/860)