Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 19-07-2009

Gezellige dag op de kermis

TILBURG: Zaterdag was een gezellig dag op de kermis. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Wel zijn er wat opstootjes gesust. De politie had regelmatig werk met het wegsturen van automobilisten die rond het kermisterrein verkeerd stonden geparkeerd. Ook is er een aantal auto's weggesleept.
Twee kinderen raakten verdwaald op het kermisterrein. Beide kinderen zijn teruggevonden en door de politie weer met hun ouders herenigd.

Zeven aanhoudingen in horecagebied

TILBURG: De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag zeven personen aan, waarvan een aantal op het kermisterrein. Een voor fietsendiefstal, een voor het mishandelen van een politiemedewerkster, een voor het verstoren van de openbare orde en vier na een opstootje voor het verstoren van de openbare orde, het tegenwerking van
aanhoudingen en het aanzetten tot wanordelijkheden.

Om 02.30 uur is een 38-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man sprak een politievrouw aan en wilde met haar vechten. Toen de vrouw hem vertelde dat ze niet met hem ging vechten en dat hij moest doorlopen werd ze door de man geschopt. Hij is aangehouden en de vrouw deed aangifte. Zondag verklaarde de man tijdens verhoor dat hij spijt had van zijn gedrag. Er zou geen reden zijn voor de mishandeling.

Rond 03.30 uur werden vier personen aangehouden op de Heuvelring. Ze hadden ruzie gekregen en wilden de tegenpartij aanvliegen. Toen een 22-jarige man uit Tilburg werd aangehouden voor verstoring van de openbare orde, wilde een 25-jarige man uit Tilburg hem ontzetten. Ook hij is aangehouden. Hij probeerde hierbij een politieman in het gezicht te slaan. Een 19-jarige vrouw probeerde de verdachten ook te ontzetten en is aangehouden. Een 37-jarige vrouw uit Tilburg werd ook aangehouden omdat ze voortdurend aanleiding gaf tot wanordelijkheden.

Man mishandeld bij poging tot straatroof

TILBURG: Een 27-jarig man uit Tilburg zat zaterdagavond rond 20.30 uur in het stadpark aan de Kloosterstraat, toen een bekende van hem naar hem toe kwam en zijn bromfiets wilde meenemen. Toen de Tilburger dit weigerde weg hij meerdere malen in het gezicht geslagen. Het
slachtoffer meldde zich bij de politie. Deze bracht hem naar het Tweestedenziekenhuis. De man had een bloedende en gezwollen neus, welke mogelijk gebroken is. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen van poging tot beroving met geweld.

Man bekneld na eenzijdig ongeval

TILBURG: Een 30-jarige Tilburger reed zondag rond 04.15 uur over de Ringbaan Zuid vanuit de richting Ringbaan West. Voorbij de kruising met de Broekhovenseweg raakte de automobilist door onbekende oorzaak van de weg en reed tegen een boom. Hij raakte hierbij bekneld en is door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd. De bestuurder is per ambulance naar het Elizabeth ziekenhuis gebracht. Het letsel leek mee te vallen. De politie heeft bloed van de man laten afnemen in verband met mogelijk alcoholgebruik.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 19-07-2009 14:13 | © Regio Midden en West Brabant |