Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt brandstichtingen Blerick


Datum: 19-07-2009
Tijd bericht: 15:02
Plaats: Blerick

Onbekenden hebben vrijdag- en zaterdagnacht op totaal 9 locaties brand gesticht waarbij schade is ontstaan, persoonlijk letsel deed zich niet voor. In bijna alle gevallen waren het struiken of containers die in brand werden gestoken. De politie van Blerick stelt een onderzoek in en vraagt getuigen en mensen die mogelijk informatie hebben over deze incidenten zich te melden. De politie houdt er ernstig rekening mee dat er een verband bestaat tussen de diverse branden.

Op de Heymansstraat werd in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.20 uur brand gesticht in een paardenstal. Het paard kon nog op tijd worden gered. In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.35 uur brandde een coniferenhaag af op de Luuschweg in Hout-Blerick en ontstond er schade aan tuin en rolluiken. Ruim een uur later - rond 03.05 uur - werd op de Verbindingsstraat grof vuil (bankstel - bureaustoelen e.d.) in brand gestoken dat aan de zijkant van een pand stond. Omstreeks 04.00 uur kwam er een melding dat een coniferenhaag in brand stond en 10 minuten later op de Lynssenstraat een boom.

Zaterdagavond rond 23.00 uur werden op de Boekenderhofweg coniferen in brand gestoken en rond 00.20 uur was er de hiervoor genoemde brand in de paardenstal. Iets na 01.00 uur werd een brand in een container met hout gemeld op de Malherbestraat. Een half uur later stond een struik in brand op de Frederik van Eedenstraat en omstreeks 02.00 uur een container op de Vossiustraat. In alle gevallen heeft de brandweer het vuur geblust en de technische recherche zal eveneens een onderzoek instellen.