Spa Watercoach geeft Vierdaagse lopers sympathiek steuntje in de rug

19/07/2009 14:52

Spadel Nederland B.V.

19 juli, Nijmegen De Spa Watercoach was vandaag aanwezig op de Vierdaagse campings in Nijmegen om Vierdaagse lopers een sympathiek steuntje in de rug te bieden. In speciale Spa fietstaxi's konden lopers even genieten van een zuiver moment, onder het genot van een flesje Spa Reine. Als extraatje kregen ze een advies op maat over het drinken van water. De Spa Watercoach is een initiatief van Spa Reine; onder het motto 'een zuiver moment, waar je ook bent' helpt de Watercoach Nederlanders op een originele manier herinneren voldoende te drinken. De Vierdaagse is een typisch moment waarbij de vochtbalans goed op peil moet worden gehouden.

Steuntje in de rug

Bij een gezonde leefstijl hoort voldoende water drinken. Water zorgt voor een optimale zuivering van het lichaam, brengt voedingsstoffen op plaatsen waar ze nodig zijn en geeft een fit gevoel. 85% van alle Nederlanders weet dat het goed is om voldoende water te drinken, terwijl 40% aangeeft dit eigenlijk te weinig te doen gedurende de dag. Een drukke agenda, veel onderweg zijn of het gewoonweg vergeten, zijn hiervoor de belangrijkste redenen. Zeker tijdens sportieve prestaties is het van belang voldoende te drinken. Spa Reine, het zuiverende water, geeft een steuntje in de rug met de Spa Watercoach. Deze berekent niet alleen hoeveel water iemand zou moeten drinken, maar herinnert ook op verschillende momenten en verrassende manieren om deze aanbevolen hoeveelheid te behalen.

Bron: Motivaction 2007

Persoonlijk advies

Hoeveel water iemand dagelijks zou moeten drinken hangt af van persoonlijke factoren als leeftijd, geslacht, gewicht en mate van fysieke inspanning. In samenwerking met voedingsdeskundigen van de online diëtistenorganisatie VodiService, ontwikkelde Spa daarom een uniek programma, waar deze persoonlijke gegevens kunnen worden ingevoerd. Op basis van de gegevens geeft de Spa Watercoach vervolgens een op maat gemaakt drinkadvies.

Het hele jaar door

Op de website www.spawatercoach.nl geeft de Spa Watercoach het hele jaar door het persoonlijke wateradvies. Daarnaast is de Watercoach fysiek aanwezig op allerlei sportieve evenementen ( oa. de Nijmeegse Vierdaagse, het NK Beachvolleybal).

Over Spa Reine

Spa Reine is een zuiver mineraalwater uit een natuurlijke bron. De gezonde, verfrissende dorstlesser zuivert het lichaam optimaal dankzij het lage gehalte aan mineralen en minerale zouten. Door deze unieke samenstelling kan iedereen de hele dag door genieten van Spa Reine, zonder dat het lichaam wordt belast. Het past tevens in een zoutloos dieet en is geschikt voor de bereiding van flesvoeding voor baby's.

Borstvoeding is de meest geschikte voeding voor zuigelingen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.spawatercoach.nl