Politie Brabant-Noord

Horeca zaterdagavond

's-Hertogenbosch - Uden, 19-07-2009

's-Hertogenbosch - Tijdens de surveillance zagen agenten een beschonken man urineren op de Parade. Ze spraken de man aan en vroegen naar zijn legitimatie. Deze kon hij niet tonen waarop de man werd aangehouden. Later die avond werden agenten aangesproken door een café-eigenaar die een portemonnee had gevonden. Hierin zat het ID-bewijs van een 38-jarige man uit Bruchem die werd herkend als de eerder aangehouden man. De portemonnee is meegenomen naar het bureau waardoor de man zich kon legitimeren. Daarna kon hij huiswaarts.

's-Hertogenbosch - In de Torenstraat is een portier van een horecagelegenheid mishandeld. De portier zag dat een 28-jarige Bosschenaar twee andere gasten lastig viel en sprak hem hierop aan. Vervolgens probeerde de man een glas kapot te slaan waarop de portier de man uit de zaak zette. Eenmaal buiten sloeg de Bosschenaar de portier in het gezicht. Agenten die ter plaatse waren konden de man aanhouden.

Uden - Rond 02.45 uur kwam er een melding binnen dat er gevochten werd op de Markt. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en troffen een grote groep mensen aan. Er werd op diverse plekken gevochten en meerdere portiers probeerden mensen uit elkaar te halen. De menigte reageerde fel toen er een aanhouding werd verricht. De aanwezige agenten hebben een linie gevormd om de mensen tegen te houden. Uiteindelijk zijn er twee personen aangehouden, een 21-jarige man uit Odiliapeel voor het aanvliegen van een portier en een 30-jarige man uit Veghel voor het slaan van een agent.

Uden - Op de kastanjeweg ontstond rond 04.00 uur een grimmige sfeer toen twee groepen jongeren een uitgaansgelegenheid verlieten. Agenten bleven ter controle in de buurt. Een van de jongeren, een 17-jarige Udenaar, gedroeg zich vervelend. Hij vond het tevens nodig om met zijn fiets tegen een van de agenten aan te botsen. De jongen kon zich desgevraagd niet legitimeren waarop hij is aangehouden.